Kategória: Aktuális.

A ProSiebenSat.1 cégcsoport sikerrel zárta a 2012-es évet, és jelentős előrelépést tett növekedési stratégiájának bevezetésében. A cégcsoport konszolidált jövedelme 7,1%-kal, 2,356 milliárd euróra nőtt, míg az egyszeri hatásoktól megtisztított EBITDA 19,3 millió euróval, 744,8 millió euróra növekedett. Az egyszeri tételek nélküli nettó eredmény 30,5%-kal, 355,5 millió euróra emelkedett (előző évben: 272,4 millió euró). A cégcsoport növekedést mutató területei rendkívül dinamikus teljesítményt nyújtottak. A „Digitális és ehhez kapcsolódó területek” és a “Tartalomgyártó és Összértékesítési” szegmensek körülbelül 150 millió eurót tettek ki az árbevétel-növekedésen belül. A konszolidált árbevételen belül a két növekedési terület részesedése 19.0% volt (előző évben: 13.3%).

Thomas Ebeling, a ProSiebenSat.1 Media AG vezérigazgatója elmondta: “A 2012-es év egy újabb rekord év volt a ProSiebenSat.1 cégcsoport számára. Sikeresen folytattuk terjeszkedésünket a digitális területen, így a „Digitális és ehhez kapcsolódó területek” szegmens jövedelme majdnem 40%-kal nőtt. A televíziós üzletág és a digitális tevékenységek integrációját még szorosabbra fűzzük, aminek következtében a ProSiebenSat.1 a tervek szerint hagyományos televíziós szolgáltatóból digitális szórakoztató és e-kereskedelmi nagyhatalommá nőheti ki magát. Ez azt jelenti, hogy a cégcsoport jó úton halad a fenntartható és hosszú távú fejlődés irányába.”

A ProSiebenSat.1 cégcsoport az összes szegmensben pozitív kezdéssel indította 2013 első negyedévét; éves szinten az árbevételek további növekedésére van kilátás. Az egyszeri hatásoktól megtisztított EBITDA tekintetében a cégcsoport az előző éves értéknél magasabb eredményre törekszik.
(BrandTrend)