Kategória: Aktuális.

De aki egy kicsit jobban ismeri a beállítási lehetőségeket, tudja, hogy ez nem így van.
Ha jól választjuk ki, hogy mit, kivel osztunk meg, csökken a kockázat, és még a Graph Search bevezetése után sem lesz gondunk.

De az egyszerű beállítások mellett is sokszor nehéz átlátni, hogy ha megosztom valakinek a megosztását, akkor azt tulajdonképpen ki fogja látni?

Ennek az áttekintésére készítettünk egy kis grafikát, ami 4 különböző helyzetben segít nyomonkövetni, hogy mi történik, ha valaki megosztja azt, amit egy ismerőse felrakott a Facebookra.

Anna, Peti, Gergő.. ja nem… :-)

Anna felrakta, Bálint megosztotta..

De vajon Edit, aki Bálint ismerőse, látni fogja-e?
Ez attól függ, hogy Anna és Bálint mit állított be a megosztás mellett az adatvédelemnél, és hol osztották meg a képzeletbeli képet.

Ha végignézitek az ábrát látni fogjátok, hogy ha például Anna nyilvánosan rak fel egy képet, Bálint pedig ezt nyilvánosan osztja meg, akkor ez a kép kontrollálatlanul terjedhet a Facebookon.

Ha azonban Anna csak az ismerősei számára engedélyezte a kép megtekintést, Bálint hiába osztja meg a képet nyilvánosan.
Csak a közös ismerőseik számára fog megjelenni a kép ismét.
Ebből fontos tanulság, hogy ha azt látjuk egy kép mellett, hogy egy ismerősünk, csak az ismerőseivel osztotta meg a képet, akkor hiába osztjuk meg. A mi ismerőseink közül csak azok fogják látni, akik annak is az ismerősei, akik publikálták.

Hasonló a helyzet a zárt csoportokkal.
Ha képzeletbeli Annánk, egy zárt csoportba rak fel egy fotót, akkor…

Tovább