Kategória: Aktuális.

A Volvo Car Group az Ericsson Connected Vehicle Cloud megoldását használja a számítási felhőből lehívható szolgáltatások elérésére.

Vezető és utasai az autó képernyőjén keresztül használhatják majd az információszerzésre, navigációra és szórakoztatásra fejlesztett  alkalmazásokat. A Volvo Cars a platform bizonyos részeit a gépjármű iparág többi szereplője számára is megnyitja majd.

A tartalomszolgáltatók megállapodásokat kötnek a Volvóval és a rendszerhez kapcsolódó további résztvevőkkel, például az internetes rádiókkal,a közutakat felügyelő hatóságokkal, a városok önkormányzataival és az útdíjrendszerek üzemeltetőivel.

„Egyértelműnek tűnik a trend, hogy a jövő autóiban ugyanolyan színvonalú digitális szolgáltatások lesznek majd, mint amiket a fogyasztók otthonukban és a munkahelyükön megszoktak. Ez a Volvo hosszú távú beruházásainak stratégiai fontosságú része, hiszen vezető szerepre törekszünk ezen a piacon.” – mondta Lex Kerssemakers, a Volvo Cars termékstratégiáért és a jármű-termékcsaládok kezeléséért felelős alelnöke.

E projekt keretében az Ericsson a Volvo Car Group IS/IT környezetét a járműbe beépített rendszerrel integrálja, emellett menedzselt szolgáltatásokat kínál a globális számításifelhő-megoldáshoz, biztonságos kapcsolatot garantálva a jármű és az értéklánc minden szereplője között.

Kerssemakers így folytatja: „Az Ericsson kiterjedt tapasztalatával és globális üzleti tudásával tökéletes partner a Volvo Car Group számára. Mindkét vállalat iparági vezető megoldásokat fejleszt, és közös a hálózatba kapcsolt társadalmon alapuló jövőképünk is.”

Per Borgklint, az Ericsson támogatási megoldások üzleti részlegének vezetője szerint: „A világ a hálózatba kapcsolt társadalom felé halad, ezt bizonyítja partneri kapcsolatunk, közös projektünk is. A gépkocsivezetők valós időben, saját igényeik szerint szeretnék használni a technológia által kínált lehetőségeket. A rendszerintegrációban és a szolgáltatásmenedzsmentben nyújtott képességeink tökéletesen illeszkednek a Volvo stratégiájába.”

Az Ericsson Connected Vehicle Cloud megoldás célja, hogy rugalmasságot, bővíthetőséget és biztonságot kínáljon a gépjármű iparág globális piacán.
(BrandTrend)