Kategória: Aktuális.

Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola valamint a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány partnerként vesznek részt abban a Közép-Európai Operatív Programból támogatott projektben, melynek célja, hogy a kreatív iparágak, zöld gazdaság és az infokommunikációs ágazat működési környezetét fejlessze, segítsen az e téren működő kis-és középvállalkozások piaci helyzetén.

Az i.e SMART projekt célja, hogy a „hagyományos” vállalkozói ismeretek közvetítésén túl meghonosítsa hazánkban is az úgynevezett transzformatív üzleti megközelítést, amelynek központjában a felhasználó, az ember áll, az üzleti gondolkodás pedig hosszú távú fenntarthatóságra, kreativitásra, innovatív ötletekre épül.

A projekt fő célja olyan regionális kompetenciaközpontok (SMART Pointok) felállítása, amelyek megfelelő képzést nyújtanak elsősorban 15-30 év közötti fiatalok számára, akik a fenti szektorokban szeretnének vállalkozásokat alapítani. A SMART Pointok releváns információt adnak üzleti tervek készítéséhez és különböző jogi ügyekben segítik az eligazodást, ezen túlmenően azonban hangsúlyt helyeznek olyan készségek, attitűdök kialakítására is, mint a csapatmunka, vállalkozói szellem, kockázatvállalás, kreativitás. 

A központok tervezetten márciusra állnak fel Közép-Európa hét régiójában, így Budapesten is, és szoros kapcsolatot fognak tartani egymással, hogy a kialakított hálózat keretén belül a jó ötleteket, gyakorlatokat is meg lehessen osztani.

A projekt az Európai Unió Közép-Európai transznacionális programjának támogatásával, az ERFA társfinanszírozásával valósul meg.
(BrandTrend)