Kategória: Aktuális.

Az egyezség értelmében a stuttgarti gépjárműgyártó vállalat 2012/13 fordulóján teljes mértékben átveszi a magyarországi gépjárműimporttal és -finanszírozással foglalkozó társaságok tulajdonrészeit.

A Daimler AG nemzetközi piacain hagyományosan szétválasztja a nagykereskedelmi/import illetve kiskereskedelmi értékesítési csatornákat. Magyarországon a Mercedes-Benz Hungária nagykereskedelmi vállalat 50 százalékos üzletrészét a Daimler AG birtokolja, további 50 százalék a Pappas Csoport tulajdonában van.

2013. január 1-jétől a Daimler AG Magyarországon is a szokásos struktúrához igazítja a vállalati szerkezetet, és szétválasztja a nagy- és kiskereskedelmet. A Pappas Csoport átadja a Daimler AG-nak a nagykereskedelmi vállalatban valamint a Mercedes-Benz Credit-ben és a Mercedes-Benz Leasing-ben birtokolt tulajdonrészeit.

„A versenyhivatal hozzájárulásának megszerzése után a Pappas Csoport Magyarországon kizárólag a gépjármű-kiskereskedelemre és az ügyfélszolgálati tevékenységre koncentrál majd” – közölte december 13-án a Pappas Autó Magyarország két ügyvezetője, Nagy István és Reinhard Leutgeb.

A Pappas Csoport ezután tisztán a gépjárművek kiskereskedelmét állítja tevékenysége középpontjába, ami a felső kategóriás személygépkocsik, transzporterek és tehergépjárművek értékesítését és szervizelését foglalja magába. A vállalat az importőrrel közösen olyan növekedési célokat fogalmazott meg, amelyeket csak teljes erőbedobással lehet elérni, hangsúlyozta Leutgeb és Nagy.

Az új vállalati struktúra következtében a Pappas Autó még nagyobb mértékben igyekszik ügyfelei kiszolgálására összpontosítani. „Erősítjük befektetéseinket infrastruktúránkba és munkatársainkba. Az a célunk, hogy megszilárdítsuk jelenlegi piaci pozíciónkat, és a Pappas Auto továbbra is az egyik legnagyobb magyarországi gépjármű-kereskedelmi vállalat legyen”– jelentette be Leutgeb és Nagy.
(BrandTrend)