Kategória: Aktuális.

Budapesten Michael Peters, a Euronews vezérigazgatója felfedte a projekt részleteit, többek között azt, hogy a nemzetközi hírtelevízió non-stop magyar szolgáltatása több mint 35 fős stábbal indul. A tervek szerint a jövő év elején több mint 30 médiaszakember csatlakozik a céghez a budapesti szerkesztőségben, a lyoni központban, valamint a Euronews brüsszeli irodájában. A Euronews Group 100%-os leányvállalataként működő Euronews Magyarország a magyar törvények hatálya alatt működik majd.

A Budapest belvárosába települő leányvállalat a Euronews teljes magyar hírszerkesztőségének is otthont ad majd. A magyar Euronews lesz a médiacég történetében a második olyan szolgáltatás, amelyet teljes egészében a célországban állítanak elő. Az első ilyen csatorna a jövő héten induló görög Euronews lesz.

A Euronews magyar adását 22 fős újságírói stáb, valamint 15 tagú technikai és támogató személyzet készíti majd Budapesten, Lyonban és Brüsszelben. A budapesti csapat szoros együttműködésben fog dolgozni a Euronews lyoni központjának szerkesztőségi vezetőivel. 

Michael Peters, a Euronews vezérigazgatója elmondta: “Nagyon büszke vagyok arra, hogy itt lehetek Budapesten, és bejelenthetem a Euronews történetének újabb fontos lépését. Az elkövetkező hónapokban megnyitjuk új irodánkat, és útjára bocsátjuk a magyar nyelvű adást, amelyet teljes egészében helyi hírszerkesztőség állít elő itt, az ország központjában. Készen állunk arra, hogy munkába állítsuk a magyar stábot, amely a jövő év áprilisában induló magyar adást készíti majd. A legfőbb célunk, hogy a magyar közönség számára egyedülálló módon európai perspektívából mutassuk be a nemzetközi eseményeket.”
(BrandTrend)