Kategória: Aktuális.

Majka harmadszor is lepipált mindenkit, bár az Irigy Hónaljmirigy erősen megszorongatta. A zenei paródia műfajának hazai királyaiként emlegetett csapat ráadásul négy videóval tarolta le az ősz legnézettebb webes felvételeinek listáját. A toplista egyértelmű jele annak, hogy a magyarok a szórakoztató zenére voksolnak. Az őszi top tíz zenei videóból ugyanis öt paródia, közülük kettő is a Belehalok humoros feldolgozása.

Három hónap alatt közel 3,2 millió megtekintéssel vezeti Majka & Curtis & BLR Belehalok című dala az Artisjus őszi YouTube Toplistáját. A trió triplázott: az idei első és második listán toronymagasan megelőzték a többi produkciót. Ősszel azonban már szoros volt a küzdelem: az ezüstérmes Irigy Hónaljmirigy alig 24 ezer megtekintéssel maradt le a dobogó legfelső fokáról. Ráadásul a nyolc parodista a harmadik legnézettebb magyar zenei videót is magáénak tudhatja: több mint 1,8 milliószor voltak kíváncsiak ősszel a címvédő Belehalok című nóta kifigurázására. Majkáék sikere másokat is hozzásegít a népszerűséghez, a top 10-ben ugyanis még egy Belehalok-paródia szerepel. A kilétüket erősen titkoló amatőr Pamkutya nevű formáció klipjére 3 hónap alatt több mint 931 ezer kattintás érkezett.

Az őszi toplistán az idei videók aránya 60 százalék. A 18 db 2012-es dal mellett 7 tavalyról származik, de van 4 olyan is, ami 2008-2009 között került fel a világhálóra. Ilyen például a legnépszerűbb közösségi oldalon gyakorta posztolt „Ma van a szülinapom!” című örökzöld sláger az Alma Együttestől, vagy a „Most múlik pontosan” a Csík zenekar feldolgozásában.

A 2012. őszi rangsorban a duplázás sem ritka. Az Irigy Hónaljmirigy 4 felvételben érintett, Pamkutya és Mr Busta háromban, Majka, a Children of Distance, a Punnany Massif, valamint a Nóta TV-ből ismert Jolly pedig 2-2 dallal szerepel a harmincas listán.

Az őszi hónapok legnépszerűbb zenei videóinak sorát továbbra is a hip-hop műfaj uralja, a dalok közel egynegyede (23%) paródia, a korábbiaknál markánsabban képviselteti magát a mulatós műfaj (13%).

Az Artisjus YouTube Toplistájának 10 legnépszerűbb videóját 3 hónap alatt több mint 16 milliószor nézték meg. A zenei videók nem csak Magyarországon népszerűek. Az USA-ban a Nielsen kutatása már a tinik első számú zenei forrásaként emlegeti a YouTube-ot. Az oldal Magyarországra hangolt változatát idén márciusban indították el, az ennek nyomán megkötött megállapodások teszik lehetővé, hogy még több magyar videó, zene legyen az oldalon.
(BrandTrend)