Kategória: Aktuális.

Az Unilever új régiófelosztását követően a frissen kinevezett vezérigazgató – aki korábban az Unilever Magyarország ügyvezető igazgatói posztját töltötte be – a magyar mellett a szlovén, a horvát, valamint a bosznia-hercegovinai vállalatok irányításáért is felel majd.

Gyenes András az elmúlt 20 évben számos döntéshozói pozíciót töltött be az Unilever csoporton belül, Magyarország mellett Csehországban, Horvátországban és Hollandiában is dolgozott. Az új vezérigazgató az általános menedzsment ismeretek mellett pénzügyi, értékesítési és marketing tapasztalatokkal is rendelkezik.

„Ügyvezető igazgatóként elsősorban a magyarországi, vezérigazgatóként viszont a magyar, a szlovén, a horvát és a bosznia-hercegovinai vállalatok eredményeiért is én felelek majd. Természetesen óriási megtiszteltetés számomra a kinevezés, ugyanakkor komoly kihívás is a jelenlegi gazdasági környezetben. Az elmúlt hónapok eredményeit tekintve a magyarországi vállalat teljesített a legjobban a közép-kelet-európai régióban, és erre büszke is vagyok. Reményeim szerint ugyanezt az eredményességet Szlovénia, Horvátország és Bosznia-Hercegovina tekintetében is elmondhatom majd a közeljövőben.” – mondta Gyenes András, az Unilever Magyarország és Adria régiójának vezérigazgatója.

Gyenes András 1993-ban friss diplomásként csatlakozott az Unilever magyarországi vállalatához egy gyakornoki program keretében pénzügyi területen, később a hollandiai központban szenior auditorként dolgozott. András 1998 óta lát el különböző vezető pozíciót a vállalatcsoporton belül, az elmúlt 10 év alatt ügyvezető igazgatói és marketing igazgatói posztot is betöltött.
(BrandTrend)