Kategória: Aktuális és Kutatás.

2012-ben is kutatást indított az Árukereső.hu, hogy feltárja milyen szempontok alapján és milyen télgumit választ a magyar vásárló.

Idén az október 24-i pár órás havazás napján több mint duplájára nőtt a téli gumi iránti keresések száma a magyar internetezők körében.

Idén majdnem minden felhasználó eleve az akciós gumik iránt érdeklődik. Emellett természetesen a magyar fogyasztó is gyakran keres hiteles véleményeket, teszteket, valamint a vásárlás során megbízható kereskedőnél szeretné megvenni a gumikat.

Idén a legnépszerűbb szélességű téli gumik a 195 milliméteresek, ezeket követik szinte holtversenyben a 205 és a 175 mm-esek. Elmondható, hogy Magyarországon évek óta a legtöbben 195 mm-es téli gumit keresnek. Átmérő szempontjából pedig a 16 és 14-esek követik a legnépszerűbb 15 inch-eseket a piacon.

A fogyasztók több mint fele úgy kezdi meg a keresgélést az Árukereső.hu több mint 8000 téli gumi ajánlata közt, hogy nincs konkrét elképzelése arról, milyen márkájú abroncsot szeretne.

A vásárlások során a márkákat tekintve a Continental lett idén a legnépszerűbb, melyet a Michelin és a Bridgestone gumik követnek a dobogón. Érdekes, hogy a vásárlás során konkrét márkákat keresők közt is a Continental és a Bridgestone gumik a legkeresettebbek jelenleg.

Idén novembertől, azaz pár hét múlva új Európai Uniós szabályozások lépnek életbe a gumiabroncsokon feltüntetendő információkkal kapcsolatban. A július 1. után gyártott gumikat novembertől már csak úgy lehet forgalomba hozni, hogy – a háztartási gépekhez hasonlóan – feltüntetnek rajta egy információs címkén néhány fontos adatot: az üzemanyag-hatékonyságot, a nedves tapadást és a zajszintet. Ez az új címke sokat fog segíteni a vásárlóknak a megfelelő döntés meghozatalában: így könnyebben lehet környezetbarát és energiatakarékos gumikat választani.

Az Árukereső.hu-n jelenleg több mint 70 gyártó 8100 téli gumiját lehet összehasonlítani nyolc szempont alapján.
(BrandTrend)