Kategória: Aktuális.

Ma volt a Kitchen Budapestben az előzetes vetítése a Startup Kids filmnek, a sztorit két kellemes megjelenésű fiatal izlandi lány készítette, akik ahogy azt mostanában illik, megfinanszíroztatták magukat a közösséggel és készítettek egy filmet arról, hogyan lettek fiatal tinédzserek és húszas éveikben járó fiatalok a világ legnagyobb startup cégeinek alapítói és mit is jelent ez számukra.

A film jó érzékkel járja körbe hogyan áldoztak be ezek az emberek szinte mindent a cégeik fejlődéséért és hogyan lettek sikeresek, vagy buktak bele, miként vészelték át a legnehezebb időszakokat.

Nekem a Vimeo alapító srác Zach Klein karaktere tetszett a legjobban, már csak azért is, mert tisztán emlékszem, hogy mikor csináltuk az Indavideo.hu elődjét – Videobomb -, a Vimeo indulásakor készült csapat videó mennyire feldobott, amiben a srác a földön pörög.

Döbbenet volt látni, mennyire megváltozott a karakter és egy fiatal lelkes internet őrültből miként lett egy fura arcú remete, aki egy erdő közepén, elektromosság nélküli faházban él a haverjaival. Józsi másként látta, érdemes elolvasni az ő cikkét is, de nekem ezek az emberek egytől egyig egyszerre hősök és egyszerre drámai karakterek.

Én most csak egyet mondanék kedves startup építő fiatal kollégák következő generációjának.

Tovább

Jooble állásajánlatok Magyarországon