Kategória: Aktuális.

2012 júliusában ismét több mint hatmillió magyar hallgatott rádiót a 15 év feletti korosztályból. Ez azt jelenti, hogy a rádiók a vizsgált lakosság 71,2 százalékát elérték adásaikkal.

A GfK_Ipsos_radio_2012_julius szerint rádióhallgatás szempontjából továbbra is a reggeli–délelőtti idősávok a legkedveltebbek. A hajnali 4 és déli 12 óra közötti időszakra esik – szinte percnyi pontossággal – a lakosság összes rádiózással töltött idejének a fele. Ezen belül is a legnépszerűbb a 9 és 11 óra közötti időszak.

Ha aszerint elemezzük a rádióhallgatókat, hogy inkább hajnal 4 és déli 12 óra közötti, vagy inkább az ezen kívüli időszakban rádióznak, akkor a vizsgált lakosságban némileg több olyan személyt találunk, aki rádiózással töltött idejének zömét a délelőtti időszakra időzíti.

Ugyanakkor érdekes különbségeket találhatunk, ha kisebb csoportok rádiózási szokásait is elemezzük. A fiatalok (15-29 éves korosztály) esetében a helyzet más. Ők sokkal jobban szeretnek rádiózni a délutáni, esti időszakban. Tanítási időszakban feltehetően az órák, nyári időszakban valószínűleg a megváltozó és későbbre tolódó napi időbeosztásuk miatt. A délelőtti rádiózás leginkább az aktív 30-49 éves korosztályra jellemző.

A nemek közül a férfiak, lakóhely szerint leginkább a megyeszékhelyen lakók hívei a reggeli, délelőtti rádiózásnak.
(BrandTrend)