Kategória: Aktuális.

Alig több mint három hónapja volt meg a 100.000-dik, most máris a 200.000-dik magazinletöltést ünnepelhetjük a Táblamagazinon.

Kongatják már egy ideje a vészharangot a nyomtatott sajtó piacán: egyrészről komolyan csökkennek a kiadók hirdetési bevételei, másrészről pedig ma már egyre kevesebben hajlandók pénzt kiadni újságért.  Hogy mi erre a megoldás? Hát nem az, hogy a pdf-eket kezdjük árulni, ezzel megspórolva a nyomtatási költségeket.

Vagyis szerintünk nem. Az, hogy már nem vesznek újságot, egy generációváltás következménye, mely nem kezelhető se csupán emberi-, sem pedig technológiai evolúcióként, sokkal inkább ezek egymástól elválaszthatatlan együtteseként. Borzasztóan érzem magam, amikor ugyanazon az áron szeretnének nekem eladni egy pdf-et, mint egy kinyomtatott újságot az után, miután kiadtam 100.000 Ft-ot egy táblagépre. Még borzasztóbban akkor, amikor ezek a kiadványok silány minőségű alkalmazásokon keresztül, sokszor bescannelve kerülnek el így hozzám. Nem ez a magazinolvasás élménye.

Sőt, tovább megyek, mi a fenéért adnék én olyan információért pénzt, amit a Wifis tabletemmel szinte bármelyik weboldalon megtalálok? Ja hogy vannak olyan újságok, melyekben tényleg van jó és egyedi tartalom és azokért eddig is kifizettem? Nos, akkor ne nézzenek ők se hülyének azzal, hogy ugyanazt ugyanazért az árért fogom megvenni úgy, hogy nekik megspórolom a nyomtatási költséget.

Mindezek ellenére az elmúlt években mindenki beleugrott eme menekülési útvonalba úgy, hogy a tablet felhasználók száma még elhanyagolható itthon, monitoron újságot olvasni pedig szintén egy másik generáció, aki egyáltalán hajlandó. És akkor csodálkozunk, hogy nem jönnek a számok.

Hiába az 2013-as év, az a rossz hírünk van, hogy…

Tovább