Kategória: Aktuális.

Az egyik nagy amerikai mobilszolgáltató, a Verizon az összes alkalmazottja számára letiltotta a szabadság kivételét szeptember 21 és 30 között, tudta meg a TechCrunch (a Verizon megerősítette az intézkedés hírét). Ilyet csak akkor szoktak csinálni nagy cégek, ha olyan elsöprő eseményt várnak, aminek kezeléséhez az összes munkatárs minden erejére szükség lesz. Idén ősszel a mobiliparban csak egyetlen ilyen esemény képzelhető el: az iPhone 5 megjelenése. – írja az index.

Az új iPhone-nak hivatalosan még a létezését sem erősítették meg, a technikai részleteiről, áráról, de még a nevéről is csak pletykák keringenek (elképzelhető, hogy az iPadhez hasonlóan elhagyja a cég a számozást, és csak új iPhone néven hivatkozik majd rá). Annyit tudni biztosan, hogy az Apple szeptember 12-re nagy sajtókonferenciát hívott össze, nem részletezett témában, ez minden bizonnyal az új telefon, és esetleg az új iPad bemutatója lesz. A cég hagyományosan nagyon szorosan a bejelentés után kezdi a boltokba kiszállítani a termékeit, a tavalyi modellnél, az iPhone 4S-nél a bejelentés október 4-én volt, az előrendelés elindulása hetedikén, a premier egy héttel később, 14-én. Az idén szeptemberi sajtótájékoztató, és a Verizon-féle szabadságstop kezdete között szinte pontosan ugyanennyi idő lesz.

Az iPhone 5 megjelenését minden idők legsikeresebb okostelefonos premierjének várják az elemzők, egyes számítások szerint 2013 végéig 170 millió darabot adhatnak el a telefonból. A szeptember végi megjelenéssel az Apple, ha most éppen nem is közvetlen vetélytársként  alaposan keresztbe tehet a Microsoftnak, ami október 26-ra tűzte ki a Winows 8, a Windows RT és a Surface premierjét. A nagy nap elől az Apple bemutatója könnyen elveheti a média és a felhasználók érdeklődését egyaránt.
(index,  BrandTrend)