Kategória: Aktuális.

A Békéscsaba 104,0 MHz-es és a Kapuvár 94,5 MHz-es hullámsávra egyedüli pályázókként a frekvenciákon az elmúlt évtizedben eddig is működő társaságok kaptak újabb hét évre szóló jogosultságot.

További két frekvenciapályázat – a Debrecen 95,0 MHz és a Budapest 95,3 MHz – esetében azonban a bíróság által egyértelműsített jogelvek maradéktalan betartásával és a jogállami normákkal összhangban a Médiatanács a pályázatok „Klub-szabály” szerinti alaki érvénytelenségét állapította meg.

A Médiatanács közleménye szerint az utóbbi, a Budapest 95,3 MHz-es pályázat újbóli napirendre vételére azért volt szükség, mert a bíróság arra kötelezte a Médiatanácsot, hogy határozatban mondja ki a Klubrádió kizárását, miként ugyanebben a határozatban szükséges rögzíteni az erre a frekvenciára érkezett többi pályázat alaki érvénytelenségét is.

A Médiatanács szerint végleg pont került a 95,3 MHz frekvenciára korábban kiírt pályázati eljárás végére, s ezzel megnyílt az út a frekvencia hasznosításának előkészítésére.

A Klubrádió szerint újabb vesztes per előtt áll a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa legújabb határozata nyomán, amelyben ismét kizárta a 95,3 MHz-es frekvencia pályázatán indulókat, eredménytelenné nyilvánítva az eljárást.
(BrandTrend)