Kategória: Aktuális.

Augusztus 14-én, ünnepélyes kiállítás megnyitó keretében adták át az AEG és a Gentleman Magazine kreatív tervező pályázatának díjait. Sarkadi-Tóth Ákos nyerte a hirdetéstervező verseny fődíját. A fiatal grafikus munkáját a zsűri egyhangúan választotta meg a pályázat legjobb alkotásának. A MOM Park különdíját Kovács Gábor kapta. A zsűri által szakmailag kiemelkedően jónak ítélt alkotásokból nyílt kiállítást, szeptember 10-ig nézhetik meg az érdeklődők a MOM Park Bevásárlóközpontban.

Az AEG és a Gentleman Magazin áprilisban hirdette meg közös kreatív tervező versenyét, melyre diákok és képzett grafikusok egyaránt benyújthatták pályamunkájukat. A pályázat témáját – 125 év az innováció jegyében – az adta, hogy az AEG, Magyarország prémium háztartási gép márkája idén ünnepli fennállásának 125. évét.

A pályázók egy AEG image hirdetés kreatívjával nevezhettek, mely speciálisan a Gentleman Magazine-ba készült. Tükröznie kellett az AEG márka értékeit, ugyanakkor összhangban kellett lennie a Gentleman Magazine prémium megjelenésével is.

A pályaműveket kommunikációs szakértőkből, kreatív szakemberekből álló szakmai zsűri bírálta el. A zsűri elnöke Zsótér László rektor helyettes (Moholy-Nagy Művészeti Egyetem) volt, a zsűri tagjait Keczeli Zoltán művészeti vezető (Gentleman Magazine), Medveczki Erika marketing kommunikációs vezető (Electrolux), Orbán Orsolya marketing vezető (MOM Park) alkották. A zsűri a kreativitás, az egyediség és a márkaértékek megjelenítése alapján ítélte a nyertesnek járó 200 000 ft pénzjutalmat Sarkadi-Tóth Ákosnak.

“A brief alapján, a főbb kritériumokat szem előtt tartva izgalmasnak találtam, hogy az AEG 125 éves jubileumára olyan koncepciót készítsek, amely bemutatja az általuk képviselt designt, funkcionalitást és az élményt, amelyet egy AEG termék nyújt. A koncepció tervezése során szem előtt kellett tartani a célcsoportot és azt, hogy az image hirdetés a Gentleman Magazine-ban jelenik meg. Ezeket a szempontokat kihangsúlyozva vittem bele olyan vizuális kulcsokat, mint a modern, letisztult enteriőr, fókuszban az AEG készülékkel. Az ötlet a koncepcióban valójában a vörös szőnyeg, amely az adott háztartási eszköz és használójának különleges, nem hétköznapi kapcsolatát, a használat élményét hangsúlyozza.” – mondta Sarkadi-Tóth Ákos, a pályázat nyertese. 

A MOM Park különdíját, a 99 000 forint értékű StarKing utalványt Kovács Gábor kapta.

“Webdizájnerként dolgozom, ezért különösen nagy kihívás volt számomra egy nyomtatott sajtótermékbe kreatívot készíteni. Ugyanakkor nem mindennapi lehetőség, hogy két prémium márka, az AEG és a Gentleman Magazine világába pillanthatok bele, és kreatív koncepciómmal én is részese lehetek ennek az exkluzív világnak. A pályamunkám alapvetően a luxus óra, mely hozzátartozik a gentleman mindennapi életéhez. Ezt gondoltam tovább, s a precíz, kifinomult műszaki megoldásokat tartalmazó óraszerkezet helyére jelképesen behelyeztem egy mosógépet. Ezzel is kihangsúlyozva a magas szintű technológiai megoldásokat, melyek megjelennek az AEG modellekben.” – mondta Kovács Gábor, a MOM Park különdíj nyertese.

A beérkező 29 pályamunkából a nyertes és különdíjas alkotások mellett további 4 kreatív tervet szakmailag kimagaslóan jónak értékelt a zsűri. Ezeket az alkotásokat a nagyközönség is megnézheti augusztus 14. és szeptember 10. között a MOM Parkban, az Alkotás szinten. Az 5 legjobbnak ítélt alkotást a Gentleman Magazine is bemutatja az őszi lapszámában.
(BrandTrend)