Kategória: Aktuális.

A legtöbb Facebook felhasználó valószínűleg nem ismeri igazán a portál hirdetési lehetőségeit, sem azt, hogy hogyan működnek.
Bizonyára Te is találkoztál már olyan hirdetésekkel, aminek az alján megjelenik az egyik ismerősöd neve, aki kedveli az adott oldalt.

Kevesen tudják, hogy miért jelenik meg tőlük teljesen függetlenül a nevük egy-egy hirdetés alatt, és hogy hogyan távolítható el onnan ez a személyes információ. Ez a kis írás pont azért született, hogy megmutassuk, hogyan és miért „ajánlod” éppen te az adott szolgáltatást, és ha zavar, hogyan tudsz megszabadulni az ilyen, tőled független megjelenésektől.

Az ilyen jellegű hirdetések feladói attól várják a kattintásokat és ezáltal a bevételt, hogy egy számodra ismeretlen márka termékét/szolgáltatását az ismerőseid útján próbálják megismertetni veled. Pontosabban: azt mutatja meg, hogy a barátaid közül hányan kedvelik a hirdetést létrehozó márka oldalát. Nem meglepő, hogy a dolog működik, hiszen ha az ismerőseid kedvelik, nagy valószínűséggel Te is könnyebben nyomsz majd a tetszik gombra. Fordítva a helyzet ugyanez: a Te barátaidnak egy másik márka másik hirdetése ugyanezzel a koncepcióval van bemutatva, a kör pedig végtelen, hiszen ahogy a rajongótábor bővül, úgy bővül az ismerősök köre is, akiknek ezzel a módszerrel szimpatikusabbá lehet varázsolni egy-egy hirdetést.

De mi van, ha nem szeretnéd ott látni a saját nevedet?

TOVÁBB