Kategória: Aktuális.

A YouTube a fesztivált világszerte közvetíti, így a Placebo, a Korn, a SUM41, és a Ting Tings mellett olyan magyar előadók fellépését is milliók követhetik élőben, mint a Tankcsapda, a Quimby, a Compact Disco vagy Yonderboi. A közvetítés a Sziget első napján, holnap indul.

A Nagyszínpad, az OTP Bank Világzenei Party Nagyszínpad és az A38 Színpad koncertjeiből összeállított élő műsor a fesztivál végéig minden nap délután 3 órától késő éjszakáig lesz látható. A korábban bejelentett nemzetközi sztárokhoz – Placebo, Korn, SUM41, Deus és Hurts – csatlakozott többek között a Ting Tings, Paolo Nutini, a Two Door Cinema Club, a Maximo Park, a Fink, a Leningrad, Goran Bregovic és Emir Kusturica is. A fellépők teljes listája megtekinthető a Sziget hivatalos YouTube csatornáján, a youtube.com/szigetofficial oldalon.

„Nem olyan rég tapasztaltuk meg, mekkora jelentősége van annak, ha szerte a világon több millióan láthatják azt, amit csinálsz a színpadon. Nagyon örülünk annak, hogy most egy ilyen lehetőség adatik meg ismét számunkra, csak most Magyarországról, az Európa legjobb zenei fesztiváljának választott 20. Szigetről láthatnak minket élőben zenélni a világ bármelyik pontján, és természetesen idehaza is” – értékelte a lehetőséget Sándor Attila, a Compact Disco részéről.

A YouTube élő közvetítésén a helyszínen több mint 60 ember dolgozik. 3 színpadról 3 különálló stábbal összesen 14 kamerával közvetítenek HD minőségben. A Sziget erre a célra felállított műszaki központjából optikai kábeleken továbbítják a jelet Londonba a YouTube nemzetközi központjába.

A YouTube majd fél éve indította el Magyarországra hangolt változatát. Az ennek nyomán megkötött megállapodások lehetővé teszik, hogy több professzionális tartalommal bővüljön, még több magyar videó, zene legyen az oldalon. Fontos lépés mindebben a Sziget élő közvetítése. A fesztivál idén már 20. alkalommal nyitja meg kapuit és mára Magyarország elsőszámú turisztikai attrakciója, hivatalosan is Európa legjobb nagyfesztiválja lett.

A YouTube a világ legrangosabb fesztiváljait közvetíti, az internetezők élőben követhették többek között a belga Tomorrowland-et, a spanyol Sonar-t és az amerikai Coachella-t is.
(BrandTrend)