Kategória: Aktuális.

Lépésüket az új tulajdonos által teremtett kilátástalan helyzetre, az ellehetetlenített körülményekre, a tulajdonos szakmaiatlan jövőképére alapozzák, valamint azzal indokolják, hogy béreiket nem rendezték, és még jó ideig nem is kapnak majd fizetést.

A dolgozók felmondólevelüket hétfőn délelőtt küldték el a cég vezérigazgatójának, így tájékoztatva a rádiót üzemeltető FM1 Zrt.-t megvásárló új tulajdonost. Utóbbi ugyanis a korábbi ígéretei és többszöri felszólítás ellenére sem fizeti az alkalmazottak jogszerűen járó bérét, és a fenntartási költségeket. Nem fizet és több alkalommal kijelentette, hogy a továbbiakban addig nem is fog, míg a médiahatósággal nem tisztázódik a rádió helyzete. Külső tőkét a cégbe, a dolgozók tudomása szerint, nem fektetett a vételárként kifizetett 5 forinton kívül. Teszi ezt annak ellenére, hogy a rádió megvásárlásakor határozott ígéretet tett a társaság tovább működtetésére, és kijelentette, hogy az ehhez szükséges tőke a birtokában van, és azt a cég rendelkezésére is bocsátja. A csődvédelemről szóló jogszabály lehetővé teszi a csődvédelem alatt álló rádió bér és bérjellegű költségeinek, valamint rezsijének rendezését. Az új tulajdonos – korábbi ígéreteit megszegve – azt sem rejtette véka alá, hogy a vállalkozás kockázatait, az ügyben teljesen vétlen dolgozókra kívánja terhelni. Mindemellett egy olyan képet vázolt fel a rádió szakmai jövőjével kapcsolatban, amivel a rádiózás területén hosszú évek óta dolgozó szakemberek nem tudnak azonosulni.

Ezek után a NeoFm munkatársai úgy döntöttek, hogy az új tulajdonos üzleti elveivel, és a dolgozókkal szembeni magatartásával nem kívánnak közösséget vállalni. Így, a jog által adott lehetőségekkel élve, a NeoFM – új tulajdonoshoz nem kötődő – vezetése, és az alkalmazottak benyújtották azonnali felmondásukat. Azok után döntöttek így, hogy mindent megtettek, ami emberileg és szakmailag lehetséges volt a rádió fennmaradásáért; a legnehezebb pillanatokban is a hallgatók szórakoztatását tartva szem előtt.

A Bumeráng műsorvezetői egyetértenek a dolgozók felháborodásával, emberi és szakmai érveiket teljesen elfogadják. Ők, miután nem alkalmazotti, hanem szerződéses viszonyban állnak a rádiót üzemeltető céggel, a jelen helyzetben nem látják biztosítottnak a szerződésük szerint is elvárható szakmai, munkatársi és technikai hátteret ahhoz, hogy megfelelő minőségben tovább végezhessék munkájukat.
(BrandTrend)