Kategória: Aktuális.

Az Egyiptomi Olimpiai Bizottság elismerte, hogy lehetséges, hogy az ország sportolói hamis ruhákat kaptak, miután az egyik szinkronúszó nyilvánosságra hozta, hogy Nike logós sporttáskáján Adidas logós cipzárak vannak.

Yomna Khallaf szinkronúszó hölgy nyilvánosságra hozta sporttáskája „szokatlan” márkajelzését. A táskán jól látható Nike jelzés szerepel, ellenben a cipzárakat az Adidas logójával látták el.

Az Egyiptomi Olimpiai Bizottság a hír kapcsán megdöbbenésének adott hangot, hogy a sportfelszerelés nem a Nike-től származik. A sportcég pedig aggodalmának adott hangot, hogy az egyiptomi sportolók nem megfelelő minőségű felszereléssel vesznek részt a sporteseményen.

A BBC News beszámolója szerint Gen Mahmoud Ahmed Ali, az Egyiptomi Olimpiai Bizottság elnöke közölte, anyagi okokból szerződtek kínai értékesítővel a sportfelszerelések beszerzésére: az egyiptomi nehéz gazdasági helyzet miatt a lehető legolcsóbb megoldást keresték.

A Nike és az olimpiai bizottság tárgyalásokat kezdett a helyzet rendezésére. Ennek eredményeként bár az egyiptomi fél felajánlotta, hogy új felszereléseket vásárol, a Nike végül adományként juttatta el a sportolókhoz az új, eredeti felszereléseket.

Egyiptomot 112 versenyző képviseli Londonban.
(HENT, BrandTrend)