Kategória: Aktuális.

Grósz Judit (ex UPC marketing vezető) személyében új vezetője lesz a Microsoft Magyarország – új technológiák meghonosításáért, „evangelizációjáért” felelős – szervezeti egységének, a DPE-nek (Developer and Platform Evangelism), amely a világcég fokozatos átalakulásának egyik kiemelt, stratégiai jelentőségű területe lett.

A közgazdász végzettségű, MBA diplomával rendelkező, szociológiai ismereteit és számítástechnikai tudását Franciaországban is fejlesztő Grósz Judit másfél évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkezik a telekommunikáció és a média világában: a UPC-nél – ahol az ezredforduló óta dolgozott – nemcsak a marketing-, hanem az értékesítési, sőt, később a tartalomfejlesztési területet is ő irányította. Kiválasztásában éppen ez, a consumer piac meggyőző ismerete, valamint az új technológiák meghonosításának tapasztalata és azok fogyasztói nyelvre való átültetésének a gyakorlata voltak a meghatározó szempontok.

Vass Gábor érkezésével pedig a KKV-szektor és a cloud-megoldások területei is a korábbinál nagyobb hangsúlyt kapnak.

A „vájtfülűek” számára már évek óta egyértelmű a Microsoft-brand megújulásának iránya: az egykori szoftvercég egyre inkább a digitális kommunikáció integrált vállalatává válik, ráadásul úgy, hogy – a konzumerizáció iparági trendjével összhangban – a fejlődés motorját az ügyfelek igényei és felhasználói szokásai, elsősorban a mobil munkavégzés és kommunikáció szempontjai határozzák meg. A Microsoft fejlesztései és piaci jelenléte ma már nem csupán az életünket meghatározó szoftverek nevével írható le, de olyan eszközökkel is, mint az Xbox, a forradalmi Kinect, vagy épp a szakmai közönségnek néhány hete bemutatott Surface táblagép.

Papp István, a Microsoft magyarországi vállalatának tavaly ősszel kinevezett új vezetője már ennek az üzletfejlesztési fordulatnak megfelelően kezdett hozzá a hazai leányvállalat újjászervezéséhez: ennek részei a most bejelentett személyi változások is.

A Microsoft Magyarország korábbi DPE (azt megelőzően pedig Services) Leadje, a Microsoft csapatát 17 éve erősítő Kollár László augusztus elsejétől a Windows Azure-felhőalapú technológia elterjesztéséért felelős terület régiós vezetője lesz.
(BrandTrend)