Kategória: Aktuális.

Egy kaliforniai bírósági végzés értelmében az Amazon köteles mintegy húszezer vásárlóját arról értesíteni, hogy feltehetően hamis hajformázó készüléket vásároltak az oldal felületén.

A bírósági eljárást, amelynek eredményeként a bíróság az értesítési kötelezettségről határozott, az InStyler hajformázó gyártója, a Tre Milano kezdeményezte az e-kereskedelmi felület ellen. A gyártó szerint a bírósági eljárást az tette szükségessé, hogy Amazon nem reagált érdemben azokra a panaszokra, amelyben a Tre Milano jelezte, hamis hajsütő vasak szerepelnek a kínálatában. A hamisítványok jelenlétét a cég próbavásárlással is igazolta.

A bírósági döntés értelmében az Amazon köteles levélben tájékoztatni a vevőket arról, hogy fennáll a veszélye annak, hogy korábban hamis InStyler hajformázó eszközt vásároltak az oldalról. A tájékoztatásnak ki kell térnie arra, milyen kockázatot rejt magában a hamis elektromos készülékek használata.

A bírósági végzés értelmében azok a vevők kapnak értesítést, akik rendelésüket közvetlenül az Amazon felé adták le, akiknek rendelését az Amazon teljesítette, illetve akik az Amazon felületét használó kereskedőktől rendeltek. A Tre Milano kalkulációja szerint összesen mintegy 20 ezer vevőt érint a bírósági határozat.

A készülékgyártó a bíróságon azzal érvelt a kereskedelmi felület felelőssége mellett, hogy az Amazon nem pusztán kereskedelmi felületet kínál, de kereskedőként és terjesztőként maga is aktív piaci szereplő.
(BrandTrend)