Kategória: Aktuális.

A tárgyak azért kerültek kalapács alá, mert a médiatársaság külföldre sugárzó részlege nemrégiben költözött ki a tekintélyes londoni Bush House-ból, hogy egy modernebb irodaházra cserélje székhelyét a brit fővárosban.

Az 1250 tétel között a legkülönfélébb berendezések találhatók, közöttük “Csend! Adás!” lámpákkal kiegészített faliórák, amelyek egészen mostanáig a rádióstúdiók falán mutatták a pontos időt.

A licitálni vágyók még egy napon át válogathatnak a kazettás, valamint szalagos magnódeckek, CD-játszók és -írók között, továbbá a számos stúdióberendezés és -bútor kínálatából.

A Peaker Pattinson Auctioneers által szervezett liciten nagy érdeklődés kíséri azt a stúdióórát, amelynek ára időközben 10-ről 210 fontra kúszott fel. Sokan tesznek ajánlatot AKG, Sennheiser vagy ElectroVoice mikrofonokra. Aki azonban ennél többre vágyik, egész hangosító pultot vagy teljes stúdióberendezést is vásárolhat – mindezt az új ár töredékéért, hacsak meg nem lódul a licit a zárás előtti órákban.

Július 12-én maga Mark Thompson, a BBC vezérigazgatója köszönt el a hallgatóktól az utolsó Bush House-beli híradás kezdete előtt. “Ez a jóindulatú Bábel-torony, számos kiváló műsor otthona… elhallgat” – mondta egyenes adásban Thompson.

Az art deco épület London szívében hetven év után zárta be kapuit, de a költözés nem jelenti a médiatörténet végét: a brit közszolgálati médium kimutatása szerint a BBC Világszolgálat még ma is 160 millió hallgatóhoz szól 40 nyelven.
(MTI, BrandTrend)