Kategória: Aktuális.

Bár még hónapok vannak hátra a Microsoft legújabb operációs rendszerének debütálásáig, a Windows 8 jelenléte az elmúlt hetek során már a CEE régió több országában is kimutatható volt a Gemius mérései szerint.

A régióban először Horvátországban volt kimutatható a Windows 8 március magasságában, majd ezt követően áprilisban már a Balti országokban is mérhető volt az operációs rendszer használata.

Hazánkban június első hetében mérték először a Windows 8 használatát.

Az elmúlt hónapban többek között már Bulgáriában, Oroszországban, Szlovéniában és Ukrajnában is felbukkant a Windows legújabb operációs rendszere.

A Gemius webanalitikai eszköze, a gemiusTraffic mérései szerint június 4-e és 10-e közötti héten közel az oldalletöltések 0,12%-át generálták a Windows 8-cal Magyarországon, mely közel 1 millió oldalletöltést jelent. Az oldalletöltések aránya azóta nagyjából változatlan.

Windows 8-cal generált oldalletöltések aránya

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: gemius, gemiusTraffic 2012.05.21. – 2012.07.02.

A jelenségre magyarázatként szolgál, hogy a Windows 8 béta verzióját a Microsoft közzé tette publikus felhasználásra, ezzel lehetővé téve a lelkes felhasználók számára, hogy már hónapokkal a teljes verzió megjelenése előtt próbára tegyék az új operációs rendszert.
(BrandTrend)