Kategória: Aktuális.

A médiatanács az elmúlt egy évben fizetési könnyítésekkel igyekezett a Neo Fm-et megmenteni attól, hogy tulajdonosai bezárják. A testület azonban a szerződés felbontásáról szóló júniusi döntésén már nem változtathat.

A médiatanács a Neo FM-et működtető üzleti vállalkozás beadványa kapcsán született bírói végzést illetően közleményében szükségesnek tartja a közvélemény pontos tájékoztatását.

A Neo FM-et működtető üzleti vállalkozás 519 millió forint köztartozást halmozott fel. Ezt a vállalkozás tulajdonosai is elismerik, de semmilyen lépést nem tettek az adósság rendezése érdekében.

A médiatanács szóvivői irodája a mai bírósági döntést követő helyzettel kapcsolatban különösen fontosnak tartja kiemelni, hogy mindaddig, amíg a tulajdonos a rádiót üzemelteti, a Neo FM-et működtető üzleti vállalkozás naponta további 2,1 millió forint újabb köztatozást halmoz fel.

A médiatanácsnak a tetemes összegű tartozásra figyelemmel, valamint a rádiót működtető vállalkozás fizetési hajlandóságának szembetűnő hiánya miatt sem joga, sem lehetősége nincs korábbi döntése megváltoztatására.

Mint ismert, a rádiót működtető vállalkozás egy éve nem teljesíti vállalt kötelezettségeit, és fél éve egyetlen fillér díjat sem utalt a médiatanács számlájára. Eközben a médiatanács utolsó lehetőségként június végén negyven millió forintos mentőövet ajánlott a cégnek, amivel a rádiót működtető cég tulajdonosai nem éltek.
(BrandTrend)