Kategória: Aktuális.

A Live Sport már 2011-ben is kommunikációs partnerként segítette a regatta lebonyolítását, idén a Magyar Vitorlás Szövetség bízta meg a közreműködéssel.

A 44. Kékszalag MVM Partner Nagydíjra július 5-8. között kerül sor Balatonfüreden. A versenyre rekord létszámú nevezőt, több mint 600 hajót várnak.

"A Live Sport korábban is több alkalommal végzett kommunikációs tevékenységet a vitorlás sportban, így például mi bonyolítottuk le a 2010. évi Erste Private Banking Dragon Európa-bajnokság kommunikációját. Nagyon örülünk annak, hogy a Magyar Vitorlás Szövetség láthatólag elégedett a munkánkkal, és a tavalyi együttműködés után idén újra részt vehetünk a Kékszalag sikerre vitelében" – hangsúlyozta Náray Vilmos, a Live PR ügyvezetője.

Csütörtökön reggel kilenc órakor rajtol a Balatonfüred előtti rajtvonalról a 44. Kékszalag MVM Partner Nagydíj várhatóan mintegy hatszáz hajós mezőnye. A hagyományos balatoni tókerülő versenyen induló vitorlázókra – a jelenlegi meteorológiai előrejelzések szerint – nagy hőség és inkább gyenge szelek várnak.

kekszalag

A táv légvonalban mintegy 150 kilométer, a hajók Balatonfüredről keletnek indulva a balatonkenesei bójánál fordulnak, majd Siófok érintésével vitorláznak végig a Balatonon egészen Keszthelyig. Innen vissza vezet az út a balatonfüredi hajóállomás előtti célvonalig, amelyet a leggyorsabbak még csütörtök este vagy éjszaka érhetnek el, de a kisebb hajók számára szombaton reggel kilenc óráig tarthat a verseny.

A nevezések szerda délután zárulnak le, így a résztvevők létszáma csak ekkor derül ki pontosan. Az idei verseny nyílt, így azon nemcsak a hagyományos egytestű hajók, hanem a leggyorsabb katamaránok (kéttestű hajók) és trimaránok (háromtestűek) is indulhatnak. Várhatóan a katamaránok közül kerül majd ki a győztes is, de a résztvevő csapatok titkolózása miatt egyelőre nagyon nehéz az esélyeket latolgatni.

A Kékszalagot mintegy keretbe foglalja két másik vitorlásverseny: szerdán az 5. Kékpántlika Kupára kerül sor, amely a Kékszalag "kistestvéreként" az ifjúsági versenyzők számára nyújt lehetőséget arra, hogy egy túraversenyen is összemérjék tudásukat. Szombaton pedig 2Szalag néven a katamaránok számára tartanak versenyt Balatonfüreden. A Kékszalagot, amelynek idei főtámogatója az MVM Partner, szombaton 17.30 órakor az ünnepélyes eredményhirdetés zárja majd, amelyet a médiatámogató Class FM balatonfüredi Class Nyár koncerteseményének színpadán tartanak.

A 44. Kékszalag MVM Partner Nagydíj hivatalos médiapartnere a BrandTrend.

Kapcsolódó link:

Litkey Farkas és a Lisa nyerte meg a 43. Kékszalagot
(BrandTrend)