Kategória: Aktuális.

A hazai sajtóvisszhangok alapján legalábbis. A Ferling Webline médiakutatása szerint ugyanis a korábbi sikerek sem tudják elcsitítani az EB alatt elkövetett hibán csámcsogó online portálokat.

kassai1

Kassai 2011. májusában BL döntőt vezetett.

kassai2

Idén januárban pedig a világ legjobb játékvezetőjének választották – de mintha ezt egy csapásra elfelejtette volna mindenki, miután az Euro 2012-n az angolok ellen a hazai pályán játszó Ukrajna jogosan kért számon a játékvezetőn egy meg nem adott gólt.

kassai3

Érezhető volt, hogy a hiba nagyobb port kavart, mint a korábbi sikerek, de a Ferling Webline sajtófigyelő csapata azt is kikutatta, hogy mennyivel nagyobbat.

kassai_torta

A két fantasztikus játékvezetői eredmény együtt összesen sem hozott annyi megjelenést a hazai online portálokon, mint a legutóbbi baki. Különösen meglepő, hogy a világ legjobb bírója választás kapcsán mindösszesen 55 megjelenés született. Ez annak fényében is elgondolkodtató, hogy utoljára hasonló sikert még az a Puhl Sándor ért el 1997-ben, aki egyébként szinte egyedüliként többször is megvédte sporttársát. A napi statisztikákban az is látszik, hogy Kassai legjobbnak választásáról szinte csak a kihirdetés utáni napon (2012. január 13.) születtek publikációk. Ezzel szemben a BL döntő napját követően (2011. május 28.), de különösen a hibázás utáni napokban (2012. június 19.) fennmaradt a portálok érdeklődése a játékvezető iránt.

kassai_ossz_jpg

A médiumtípusokat tekintve is érdekes adatokat láthatunk. A sokat bántott bulvár sajtó a regionális portálok mellett az egyetlen, mely nem nevezhető részrehajlónak, a megjelenések száma alapján legalábbis. A különféle blogokon, az országos hírportálokon és a sportoldalakon egyaránt lényegesen több megjelenés született Kassai Viktorról a hibázása kapcsán, mint a két korábbi eredményéről.

kassai_mediumtipus

De hogy milyen kegyetlen szakma is a játékvezetőé: a hibát ténylegesen elkövető asszisztens, Vad II István neve harmad annyit szerepelt (260 alkalommal) az ominózus EB meccs óta az online médiumokban, mint játékvezető társáé. És ha most itt nem írtuk volna le, vélhetően keveseknek ugrott volna be a neve.
(BrandTrend)