Kategória: Aktuális.

EFFIE nagyüzem zajlik, szép számmal regisztráltak már a pályázók, készülnek az esttanulmányok. A szervezők szeretnének segítséget nyújtani azoknak, akik még nem tudták befejezni az EFFIE pályázattal kapcsolatos munkát, valamint azoknak a pályázni szándékozóknak, akik olyan szektort képviselnek, ahonnan még nem érkezett nevezés.

A nevezés a nevezési dokumentáció megfelelő módon történő kitöltése és a megjelölt kreatív anyagokkal együtt határidőre történő benyújtása révén történik.

A pályázat legfontosabb eleme a hatékonysági esettanulmány: ebben található meg a teljes piaci környezet ismertetése, a kampány célkitűzései és az eredményességre vonatkozó bizonyítékok. Ez a tanulmány képezi a bírálatok alapját is. A nemzetközi tapasztalatok alapján elmondható, hogy a nyertes EFFIE kampányleírások mindig törekedtek arra, hogy átfogó, jól áttekinthető és logikus formában tárják az esetet az EFFIE zsűri elé. A pályázatok minősítését nagymértékben befolyásolja a rendelkezésre bocsátott adatok, információk minősége, mélysége. Ezért a hatékonysági esettanulmány kitöltésénél törekedni kell arra, hogy a kampány hatékonyságával kapcsolatos legfontosabb mutatók bemutatásra kerüljenek.

A májusi workshopon elhangzottak fontos gyakorlati segítséget jelentenek a pályázni szándékozóknak. A kapcsolódó anyagok elérhetők az EFFIE honlapján.

A pályázó ügynökségek online, a www.effie.hu oldalon adhatják be nevezéseiket és pályamunkáikat a végső nevezési határidőig, június 29-ig.

A zsűri szeptember elején értékeli a döntőbe jutott alkotásokat, a Díjátadó Gálaestre a Nemzeti Színházban kerül sor 2012. október 12-én.
(BrandTrend)