Kategória: Aktuális.

A 2013 januárjától kezdődő változások célja, hogy a Magyar Telekom az ügyféligények változására és a piaci kihívásokra rugalmasan és időben reagálva, képes legyen kiaknázni az új, innovatív szolgáltatási és üzleti lehetőségeket. Az ügyfelek magas szintű, korszerű és hatékony kiszolgálását célozza a vállalat új szervezeti struktúrája is.

A Magyar Telekom az új stratégiai irányokról és a működési modellről a szükséges további döntések megszületését követően, az ősz folyamán nyújt részletesebb tájékoztatást.

A telekommunikációs világ változásai, a technológiák gyors fejlődése és a fogyasztói igények dinamikus átalakulása, továbbá az utóbbi időszak kedvezőtlen piaci és gazdasági folyamatai olyan kihívásokat jelentenek, amelyekre a Telekom időben fel kíván készülni. A cég új jövőképe messzemenően épít a vállalat által jelenleg is nyújtott egyedülállóan széles szolgáltatási portfólióra, valamint a kiterjedt értékesítési csatornákban és ügyfélkapcsolati rendszerekben rejlő képességekre az új, innovatív szolgáltatási és üzleti lehetőségek kiaknázása érdekében.

Alaptevékenységét az új online képességek és a digitális otthon irányában bővíti a Telekom, tovább erősítve jelenlétét a nem hagyományos üzleti területeken is. Az üzleti tevékenység fókuszába még inkább az ügyfelek magas szintű, korszerű és hatékony kiszolgálása kerül. Ezt tükrözi a vállalat új szervezeti struktúrája, amelyben önálló irányítási területek feladata lesz a három alapvető ügyfélszegmens (lakossági; kis- és középvállalati; nagyvállalati) kiszolgálása.

"Piaci pozícióink és a jelenlegi kihívások kedvező lehetőséget, kitörési pontot kínálnak arra, hogy a megfelelő időpontban végrehajtott stratégiai és irányítási változások révén a Telekom továbbra is a trendeket időben felismerni és alakítani képes szolgáltató maradjon. Az elhatározott átalakítások eredményeként képesek leszünk az ügyféligényeket kompromisszumok nélkül teljesíteni, sőt azok előtt járni, továbbá biztosítani a Magyar Telekom hosszú távú fenntartható és nyereséges működését, a beruházások megtérülését" – mondta el Christopher Mattheisen elnök-vezérigazgató a döntések kapcsán.
 
Az Igazgatóság döntése alapján a 2013. január 1-jétől életbe lépő legfontosabb változások a következők:

– A jelenlegi értékesítési és szolgáltatási vezérigazgató-helyettes pozíció átalakul és átnevezésre kerül, a jövőben lakossági szolgáltatások vezérigazgató-helyettesi pozícióként működik. 
– A jelenlegi marketing vezérigazgató-helyettesi pozíció megszűnik.
– Új, kis- és középvállalati szolgáltatások vezérigazgató-helyettesi pozíció jön létre az érintett ügyfélkört kiszolgáló terület irányítására.
– A jelenlegi vállalati szolgáltatások vezérigazgató-helyettes pozíció magyar megnevezése nem változik.
– A jelenlegi stratégiai és üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettes felelősségi területe átalakul és átnevezésre kerül; a pozíció neve a jövőben üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettes lesz.

A felsővezetők száma nem változik, továbbra is az elnök-vezérigazgató és nyolc vezérigazgató-helyettes alkotja a vállalat operatív vezetéséért felelős Ügyvezető Bizottságot.

A Magyar Telekom Ügyvezető Bizottsága kidolgozza a társaság működése és tevékenysége átalakításának, valamint az új szervezeti-irányítási struktúrának a további részleteit, amelyekről a későbbiekben születik döntés. A Magyar Telekom az új stratégiai irányokról és a működési modellről az ősz folyamán nyújt további tájékoztatást.

A szervezeti változásokkal összefüggésben Király István marketing vezérigazgató-helyettes munkaviszonya közös megegyezéssel 2012. június 30-án megszűnik. A marketing vezérigazgató-helyettes feladatait a szervezeti változások hatályba lépéséig, az év végéig Szabó Melinda lakossági szegmensmarketing igazgató látja el.

Maradi István műszaki vezérigazgató-helyettes közös megegyezéssel szintén távozik a Magyar Telekomtól 2012. július 31-ével.  Utódlásáról később születik döntés.

Christopher Mattheisen elnök-vezérigazgató a távozó felsővezetőket méltatva elmondta: "Király Istvánnak és Maradi Istvánnak rendkívül sokat köszönhet a Magyar Telekom. Tevékenységükkel messzemenően hozzájárultak ahhoz, hogy a Telekom innovatív és minőségi szolgáltatóként, mind műszaki, mind marketing szempontból valódi piacvezetőként vehet részt a hazai piaci versenyben. További pályájukhoz sok sikert kívánok!"
(BrandTrend)