Kategória: Aktuális.

A hosszú távú cél, hogy a cég olyan költséghatékony és ügyfélközpontú cloud megoldásokat biztosítson, amelyek felveszik a versenyt többek közt a HP,az  IBM, vagy a Dell szolgáltatásaival és amelyek így megfelelő alternatívát jelenthetnek majd a kis – és középvállalatoknak világszerte.

Jelenleg már 85 partnerüknél nyújtanak IaaS szolgáltatást, amely révén ügyfeleik bárhonnan elérhető számítási és tárolási kapacitást biztosító felhő-megoldásokat vehetnek igénybe, amelyek mind Linux, mind Windows környezetben megbízhatóan működnek.

A felhő-fejlesztések továbbra is gőzerővel folynak a Xeroxnál. A cég ugyanakkor nem csak saját portfolióján belül, hanem partnerein, viszonteladóin keresztül is igyekszik a cloud szolgáltatásokat ismertebbé, és keresetté tenni a kis – és középvállalkozások körében, ezért  "white label" felhőszolgáltatásokat is kínál a számukra.

A Xerox egyértelműen a jövő egyik jelentős informatikai üzleti irányának tartja a felhő-alapú szolgáltatásokat, és igyekszik minél jobban megvetni a lábát ebben a szektorban, hogy a tradicionális ITO (IT outsoucing) cégek mellett egy dinamikusan fejlődő, megfelelő alternatív megoldást kínáló cloud szolgáltatóvá váljon.
(BrandTrend)