Kategória: Aktuális.

Újabb frontot nyitott a hamisítványok elleni harcban a Louis Vuitton képviselete azzal, hogy az Egyesült Államok Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságához (ITC) benyújtott panaszával elérte, hogy a cég termékeit utánzó hamisítványok kitilthatók legyenek az országból.
 
A luxusmárka eredetileg egy kínai pár által üzemeltetett hamisító hálózat miatt tett panaszt, amelyek több kisvállalkozást hoztak létre, hogy hamisítványokat importáljanak Kínából, majd azokat az Egyesült Államokban értékesítsék. A cég az ügy kapcsán azt kérte az ITC illetékeseitől, rendeljék el, hogy a vámellenőrzési pontokon minden hamis Louis Vuitton terméket tartalmazó szállítmány megállítható, és a feladó ország felé visszafordítható legyen. A francia székhelyű divatcég szerint nem lehet előre felkészülni arra, hogy mely importőrök próbálják behozatni a hamisítványokat, így a tiltó végzésnek minden potenciális hamisítványra ki kell terjednie. Az ITC képviselete az érveléssel egyetértett, és kiadta a tiltó határozatot.
 
A Bloomberg beszámolója szerint a végzés a kiadástól számítva hatvan napon belül lép életbe, igaz az Egyesült Államok elnökének hatáskörében áll azt felülbírálni. Amennyiben Barack Obama ezt nem teszi meg, az ország minden határellenőrzési pontja tájékoztatást kap arról, mely hamisítványok kiszűrésére kell figyelniük, a korábbi tapasztalatok szerint mely országokból és hogyan érkeznek ezek, továbbá arról, hogyan különböztethetik meg a hamisítványokat az eredeti termékektől.
(HENT, BrandTrend)