Kategória: Aktuális.

2012 áprilisában a rádiók által elért közönség aránya 71 százalékot tett ki, azaz egy átlagos napon a 15 év feletti hazai lakosság körében 6.042.000 fő hallgatta minimum 15 percig valamely rádió adását.

Átlag napi elérés negyedórás bontásban a 15 éves és idősebb lakosság körébenatlag_napi_radio_plusz15_2012_04

Ebben a hónapban egy adott napon a rádiózással eltöltött idő átlagosan 4 óra 7 perc volt.

A GfK és az Ipsos országos hallgatottságmérésének eredményei szerint májusban a téli hónapokhoz képest többen fordítottak időt rádiózásra a hétvégi napokon is. A korábbi hónapokhoz képest kiemelten magas volt azok aránya, akik ebben az időszakban bekapcsolódtak valamely rádió műsorába (62%). A jó idő beköszöntével a hétköznapi rádiózás kissé visszaesett a megelőző hónapokhoz képest, de ez a szezonális trendek alapján törvényszerűnek mondható.

Átlag napi elérés a 15 évesek és idősebbek körében országosatlag_napi_radio_plusz15_2012_04_orszagos

Ha az egy napon belül történő hallgatottsági görbét tekintjük, akkor a hétvégi rádiózás szempontjából reggel 7 és 8 óra között, illetve délután 5 és 6 óra között volt a korábbi hónapokhoz viszonyítva jelentősebb mértékű a lakosság bekapcsolódása valamely csatorna adásába.

Átlag napi elérés a 15 évesek és idősebbek körében Budapestatlag_napi_radio_plusz15_2012_04_budapest

Az egy évvel ezelőtti azonos időszakot vizsgálva pedig az tapasztalható, hogy a gyakorlatilag a hétvégi, hétköznapi és az átlagnapra vonatkozó rádióhallgatás stabil trendet mutat, hiszen az eltérések igen minimálisak.

Még több adat ITT

(BrandTrend)