Kategória: Aktuális.

A Reklám Világszövetség Magyar Tagozata és a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége idén is megrendezte a hatékony pályázatírásról szóló EFFIE workshopot.

Pócsik Ilona, az IAA Magyar Tagozatának elnöke köszöntötte a vendégeket, majd a házigazda szerepében Steff József, a Sanoma Media kereskedelmi igazgatója is üdvözölte a pályázni szándékozókat, beszélt az EFFIE díj jelentőségéről és reményét fejezte ki, hogy a pályázatokban szereplő médiamixekben a Sanoma termékei is szép számmal jelen lesznek.

Megyer Örs, az EFFIE Felügyelő Bizottság tagja a sikeres pályázatírás ismérveiről – strukturáltság, áttekinthetőség, követhetőség, egymásra épített logika – számolt be, emellett felhívta a figyelmet azokra a tényezőkre, amelyek a versenyből való kizárással járnak. Beszámolójából a potenciális pályázók megtudhatták, hogy a zsűri az értékelés során a hatékonysági esettanulmányra helyezi a hangsúlyt, a kreatív anyagok kisebb súllyal szerepelnek az értékelési folyamatban.

Bíró Pál, a Google Magyarország képviseletében a zsűrizés folyamatáról tartott előadás, ahol a résztvevők betekintést nyerhettek abba, hogy milyen szempontrendszer alapján értékel a zsűri. A szakember fontosnak tartja, hogy a pályázatok könnyen érthetők, tömörek, konkrét, számokkal alátámasztott anyagok legyenek. A Google vezetője Lady Gaga  Chrome reklámfilmjén és a Tipp Experience online kampányán keresztül szemléltette, hogy milyen egy igazán hatékony kampány, és hogy miként lehet hatékonyan kihasználni a digitális kor vívmányait.

Az EFFIE workshopon két tavalyi győztes kampányt is bemutattak. Végh Szandra (P&G) és Tóth István (MC Mediacompany) az Ariel Active Gel sikeres reklámkampányát ismertették, majd Bujtás Attila (Rebel Rouse) a Platina EFFIE-t nyert Volkswagen Amarok kampányt mutatta be. A hatékony kampány mellett felhívták a figyelmet azokra a fontos szempontokra, amelyek mentén megírták sikeres pályázatukat. Érdemes időt szentelni a pályázat megírására, szükség van az ügynökség-ügyfél összehangolt munkájára nem csak a kampány megtervezésénél és kivitelezésénél, de a pályázat megírásánál – ez is a siker záloga, hiszen a szakma előtt átvenni az EFFIE-díjat rendkívül felemelő érzés – nagy elismerése a befektetett energiának, a napi munkának – vallották az EFFIE-díj birtokosok.

Ezt követően az EFFIE szervezői az idei pályázati kiírást ismertették, felhívva a figyelmet az új kategóriára, majd az online regisztráció és pályázatírás technikai menetét mutatták be.
(BrandTrend)