Kategória: Aktuális.

A horgonyszövegben elejtett kulcsszó jelentősen segítette a rangsorolási eredményeket, annyira fontos része volt az algoritmusnak, hogy a SEO iparág talán túlzott figyelmet fordított rá.

Ez végül oda vezetett, hogy az anchor text lehetőségeit komoly nagyságrendű spamelésre is használták. Nagyon úgy tűnik, hogy a Google ezúttal tényleg megelégelte a spamelést, mert a legutóbbi 50 keresési minőség javítását célzó frissítésbe bekerült két, a horgonyszövegekre vonatkozó rész is:
 
"Tweaks to handling of anchor text. [launch codename "PC"] This month we turned off a classifier related to anchor text (the visible text appearing in links). Our experimental data suggested that other methods of anchor processing had greater success, so turning off this component made our scoring cleaner and more robust.
 
Better interpretation and use of anchor text. We’ve improved systems we use to interpret and use anchor text, and determine how relevant a given anchor might be for a given query and website."
 
A frissítés ezen újításai egyértelműen arra irányulnak, hogy kigyomlálják az anchor textre épülő spam technikákat. A szűrés módját nem ismerjük pontosan, de van pár nyilvánvaló tényező, amelyekkel számolhatunk.

Tovább