Kategória: Aktuális.

Április közepétől új ügyvezető tölti be a Libri igazgatói pozícióját. Kovács Péter, a Cartographia jelenlegi ügyvezetője veszi át a könyvkereskedő cég irányítását Walitschek Csillától, aki immár több mint 3 éve irányította a Libri munkáját. Walitschek Csilla a Libri Felügyelő Bizottságának elnöki pozíciójába lép elő, miközben a nemrégiben történt Port.hu akvizíciója nyomán átvette az internetes médiavállalat ügyvezetését is.

A Cartographia közel 60 éve a térképkészítés teljes vertikumával szolgálja a piacot. Kovács Péter a pozícióváltással kapcsolatban a következőket mondta: "Célom hosszú távú szakmai és üzleti szövetségek kialakítása, valamint a modern technológiák alkalmazása az értékesítési területen is. Ezen irányelvek remekül kapcsolódnak a Libri törekvéseihez és értékrendjéhez. Biztos vagyok abban, hogy a kiadói oldalon szerzett tapasztalataimat remekül tudom kamatoztatni a kereskedelem nyújtotta kihívásokkal teli piacon."

Walitschek Csilla a port.hu újonnan kinevezett ügyvezetője az online programajánló portál hazai és nemzetközi piacon történő megújítására koncentrál a következőkben, illetve a Libri Csoport 5 fős Igazgatók Tanácsában a jövőben a Libri Csoport tagvállalatainak integrációjáért felel többek között azért, hogy a vállalatcsoport a szabadidő eltöltésének kulturált kiszolgálása mentén újabb és újabb nóvumokkal szolgálja az érdeklődőket.

A Libri Csoport elmúlt fél évben kifejtett erőteljes expanziós tevékenységének köszönhetően újabb kiadóvállalattal fűzte szorosabbra kapcsolatát, hiszen 2012.áprilisában tovább növelte részesedését a Jaffa Kiadóban, amely a Libri Kiadó, a Cartographia, a Helikon, a Diafilmgyártó Kft. és a Kolibri mellett már a hatodik cég a kiadói holdingban.

A terjeszkedési stratégia részeként idén márciusban megnyitotta kapuit a használt és régi könyvek vételével és eladásával foglalkozó Libri Antikvárium is a Kossuth Lajos utcában, mely leányvállalat ügyvezetője Fischer Tamás, aki a Bookline hasonló üzletágát vezette évekig.

Változott továbbá a Libri csoport tulajdonosi struktúrája is.
Balogh Ákos és Veszelovszky Zsolt mellett megjelentek kisbefektetők is. A tulajdonosok között találhatjuk Liptay Gabriellát a Magyar Telekom korábbi marketingkommunikációs igazgatóját is.
(BrandTrend)