Kategória: Aktuális.

Reneszánszát éli a pálinkafogyasztás Magyarországon. A korábban csak "szegények kávéjaként" ismert nedű ismét a vendéglátóegységek és a mindennapok népszerű italává vált, sőt egyre rangosabb versenyeken méretteti meg magát – sikerrel.

Mivel a Prémium Lepotica Szilva pálinkánál a két legrangosabb nemzetközi versenyen sem akadt jobb, méltán nevezhetjük a világ legjobb szilvapálinkájának.

A méltán híres és kiváló minőségű magyar borok után a magyar pálinkák is nemzetközi sikerek felé törnek, egyre több ugyanis a hazai és nemzetközi szintű megmérettetés, ahol a párlataink jobbnál jobb eredményt érnek el.

Legutóbb március végén díjazta a Magyar Szeszipari Szövetség és Terméktanács a legjobb minőségű kereskedelmi pálinkákat és a legjobb pálinkafőzdéket a HunDeszt pálinkaversenyen. A hetedik alkalommal megrendezett versenyen a bírálatot képzett szakértők végezték vakkóstolással, így az eredmény a fogyasztók megbízható kalauzaként szolgál.

A versenyre összesen 273 minta érkezett 25 kereskedelmi cégtől. A párlatok megmérettetésén ugyanis csak azok a termékek vehettek részt, amelyekből legalább ötven hektoliternyi van kereskedelmi forgalomban és legalább öt vendéglátóipari egységben vagy üzletben kaphatók.

resized__650x487_arpad_palinka

Az Év Pálinkafőzdéje a békéscsabai Kisrét Manufaktúra Kft., azaz az Árpád Pálinka gyártója lett, aki hat arany-, kilenc ezüst-, nyolc bronzéremmel és három Champion-díjjal nyerte meg a versenyt. Az elismerésben részesített gasztronómiai "műalkotások" Nagy Árpád szakértelmét dícsérik, aki ezzel a verseny történetének legfiatalabb díjnyertes pálinkafőző mestere lett.
A cég büszkélkedhet az Év legjobb Málna Pálinkájával, az Év Legjobb Szilva Pálinkájával és az Év legjobb Vilmoskörte Pálinkájával is.

A Kisrét Manufaktúra története kiváló példa arra, hogy hogyan lesz egy eddig kevéssé ismert, fiatal termékből országosan, sőt nemzetközileg is elismert brand, hiszen az Árpád Pálinka Prémium Lepotica Szilva pálinkája elhozta a 2012-es, ausztriai Destillata nemzetközi párlatverseny Év Páralata díját, valamint dupla aranyérmes lett a klagenfurti World-Spirits Award 2012 versenyén is.
(BrandTrend)