Kategória: Aktuális.

Biró Albert több mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkezik a hazai infokommunikációs piacon. A 36 éves szakember az utóbbi 6 évben a Novell Magyarország stratégiai projektvezetője, majd igazgatója volt, emellett több szakmai és társadalmi szervezet munkájában is aktív szerepet vállal.

Az Invitelnél Biró Albert feladata lesz a vállalat kormányzati és közigazgatási szektorhoz köthető projektjeinek irányítása, valamint a cég e területre vonatkozó értékesítési stratégiájának kidolgozása.

Az Invitel jelenleg is számos állami- és közigazgatási szereplőnek, köztük minisztériumoknak, országos hatáskörű szerveknek, kórházaknak, önkormányzatoknak, és állami vállalatoknak nyújt infokommunikációs szolgáltatásokat országszerte. Az új kormányzati értékesítési igazgató kinevezésével a vállalat nem titkolt célja, hogy az eddigieknél is jobban tudja kezelni a nagymértékben átalakuló állam- és közigazgatási folyamatokat, igényeket és még hatékonyabban tudjon együttműködni a köztulajdonban álló gazdasági társaságok racionalizálását célzó törekvésekben.

"Az elmúlt egy-két évben felgyorsult a digitalizáció a közszférában, ezt tapasztaljuk saját ügyfeleinknél is; aki eddig ADSL-t használt, bérelt vonali internetre vált. A szigetszerűen, épületenként, vagy akár telephelyenként különállóan működő szervereket pedig egyre több helyen váltják ki központi adatkezeléssel, illetve -tárolással, ehhez pedig legtöbbször bérelt- vagy virtualizált szervereket kérnek. A legfontosabb kulcsszó az adat, ehhez kell hozzáférni gyorsan, biztonságosan, bármikor és bárhonnan. A közigazgatás talán abban különbözik a versenyszférától, hogy a szolgáltatóra nagyobb szerep hárul a közös fejlesztések terén, ebben pedig – ahogy eddig is – a jövőben is partnerek leszünk. Biztos vagyok abban, hogy Biró Albert szakmai tapasztalata, piacismerete, illetve a munkáját jellemző lendületesség és hatékonyság még több értéket ad mindehhez" – mondta el Zsembery György az Invitel vezérigazgató-helyettese.

Biró Albert, az Invitel új kormányzati értékesítési igazgatója a következőket emelte ki "A gyökeresen átalakuló állam- és közigazgatás okán olcsóbb, hatékonyabb és biztonságosabb infokommunikációs működésre van szükség a közszférában. Ehhez pedig további fejlesztéseket kell eszközölni az e-kormányzati megoldások és főképp az egészségügyi-, közlekedési-, oktatási informatika területén. Az Invitel a hazai viszonyokat ötvözi a legmodernebb nemzetközi technológiai megoldásokkal és szakértő partnerként a jövőben még eredményesebben részt kíván venni ebben a versenyben."

biro_albert_invitel

Biró Albert 1999-ben végzett a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán műszaki menedzserként, majd a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen folytatta tanulmányait, ahol előbb MBA, később Külgazdasági szakon közgazdász diplomát szerzett. Szakmai pályafutását 1998-ban kezdte az Ericsson Magyarország Kft.-nél majd az Invitel egyik elődvállalata, a PanTel Távközlési Rt. értékesítési menedzsere lett. Később az S&T Magyarország Kft. üzletágvezetőjeként tevékenykedett, majd 2005-ben került a Novell-hez, ahol előbb stratégiai projektvezetőként, majd 2008-tól stratégiai igazgatóként dolgozott egészen mostanáig. Biró Albert számos szakmai és civil szervezet munkájában vállal szerepet; 2003 óta elnökségi tagja a Rákóczi Szövetségnek, amely az ország egyik legnagyobb közhasznú társadalmi szervezete és felügyelő bizottsági elnöki pozíciót tölt be az Informatika a Társadalomért Egyesületben, mely többek között az infokommunikációs szakma éves nagy seregszemléjének, az Infotér Konferenciának is szervezője.
(BrandTrend)