Kategória: Aktuális.

A nevezéseket 15 kategóriában – Film, Press, Outdoor, Direct, Media, Cyber, Radio, Promo & Activation, Film Craft, Titanium and Integrated, Design, PR, Creative Effectiveness, Mobile, Branded Entertainment – lehet benyújtani. A nevezéssekkel kapcsolatban a Cannes Lions oldalán lépésről-lépésre megtalálhatók a tudnivalók. A határidő-hosszabbítás a kreatív hatékonyság kategóriára nem vonatkozik.

A napokban a szervezők további három zsűrielnök nevét is bejelentették, így a Cannes Lions már 13 zsűrielnök nevét fedte fel. A PR Lions kategória zsűrielnöke Gail Heimann lesz, aki a Weber Shandwick globális alelnöke, a Direct Lions zsűrit Gideon Amichay, a Shalmor Avnon Amichay és a Y&R Interactive Tel Aviv kreatív igazgatója vezeti, míg Nick Worthington, a Colenso BBDO New Zealand kreatív vezetője a Promo & Activation Lions kategória zsűri vezetéséhez csatlakozott.

Idén az 59. Cannes Lions-t, a kreatív kiválóságokat díjazó és ünneplő fesztivált június 17. és 23. között rendezik meg a Palais des Festivals et des Congrès területén, Cannes-ban. A fesztivál hivatalos hazai képviselője a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (BrandTrend)