Kategória: Aktuális.

Mit jelentett számodra, amikor a PUMA megkeresett, hogy felkérjen a 2012-es Londoni Olimpiai Játékokon majd viselendő hivatalos ruháit megtervezd?

Emlékszem, amikor a PUMA vezérigazgatójával, Jochen Zeitz-el beszélgettem jamaikai tartózkodása alatt tavaly, és azt mondtam neki: "Yo! Jó volt önnel beszélgetni, de még mindig nem tudom elhinni, hogy eddig még semmi közös projektjük nem volt a Marley-családdal." Ekkor úgy válaszolt: "Mindennek eljön az ideje." Így amikor a PUMA megkeresett ezzel a felkéréssel, először nem akartam elhinni.
Még csak azt sem mondhatom, hogy ez egy valóra vált álom, mivel még csak nem is álmodtam ilyenről. Talán csak annyiról, hogy tervezek egy-két pólót, vagy ilyesmit, ez egyszerű dolog. De az olimpiai mez és az egész kollekció, Usain Boltnak is, hát ez elképzelhetetlen. Ez egy hihetetlen lehetőség, tökéletes időben jött a felkérés és ezért nagyon hálás vagyok.

cedella_marley_photocredit_rolo_de_campo

Mit jelent neked, hogy jamaikaiként így képviselheted a hazád?

Nagyon mélyen érint, és nagyon büszke vagyok rá, hogy jasmaikai vagyok és én lehetek az, aki megtervezi a mezeket. Ez csak elmélyíti a büszkeségem. Varázslatos, hogy ebben az új kapcsolatban dolgozhatok a PUMA-val a 2012-es Olimpiai Játékok során a jamaikai atlétikai csapattal. Mind a Marley-család, mind Bolt rekordokat döntünk. Marley és Bolt, ez a legendás PUMA szellem.

Te fogod öltöztetni a világ leggyorsabb emberét és csapattagjait. Mi van a fejedben amikor elkezded a tervezést?

Amikor Boltnak és a többi csapattagnak tervezek, nagyon tudatosan kell dolgoznom, a megfelelő anyagokat kell kiválasztanom. Nem akarok senkit lesúlyozni a talajhoz, nem akarom, hogy az én hibámból legyen második a versenyben. Mind az anyagoknak, mind pedig az illeszkedésnek tökéletesnek kell lennie. Azt akarom, hogy kényelmesek legyenek és úgy érezzék magukat, hazai pályán futnak. Ez a legfontosabb számomra.

photocredit_rolo_de_campo5 

Te tervezed a pódiumon és az éremátadáskor viselt ruhákat is a csapat számára, ezeket százmilliók fogják látni. ők a te általad tervezett ruhákat viselik majd. Milyen érzés ez számodra?

Be kell valljam, ez elég nagy nyomást jelent számomra. Emlékszem, amikor a legutóbbi olimpián a jamaikai csapatot néztem és nagyon büszke voltam. Azt hiszem ezúttal még kitűnőbb eredményt érünk el és mindenki minket fog majd nézni.

Mi adott inspirációt a kollekció elkészítésében?

Az inspiráció az 1970-es és az 1980-as évek jamaikai zenéjéből jön. Eek A Mouse, Bob Marley, Grace Jones és Pat Benatar. Nagyon is modern, kortárs műfaj, de egy klasszikus, sportos érzéssel.

Melyik a kedvenc darabod a kollekcióból?

Nem tudok egy kedvencet mondani, mindre büszke vagyok. De tudom, hogy Usain Bolt mesésen fog kinézni a Iron Lion military kabátban a nyitóünnepség alatt. Ezt a dzsekit úgy terveztük, hogy megnéztük, apám mit viselt, levettük a méreteket és az illeszkedést és egy kicsit modernizáltuk 2012-re.

photocredit_rolo_de_campo6
 

Mesélj nekünk a Marley Onelove.org-ról.

A Onelove.org a Marley család programja, amelynek kapcsán csatlakoztunk más, nagyszerű karitatív szervezettel. Ez egy hely a "Marley Mission", a Marley-küldetés számára, amely egy tevékenység, egy gondolat és az ember képes megváltoztatni a világot. Például odamész egy lámpaoszlophoz, feldíszítheted, lefestheted, ruhákat aggathatsz rá, ilyesmi. Fogj valamit ami csúnya és tedd gyönyörűvé. Az a küldetésünk, hogy szépen sorban változásokat hozunk a világban, egyről lépünk a kettőre. Fiatalság, a Föld, Béke.

Hogy kerültél a divat világába?

A divattervezés teljesen véletlenül került az életembe. A testvéreimmel turnéztunk a Ziggy Marley and the Melody Makers-szel és azt akartam, hogy mindenki egyéniségként tűnjön ki. Megvolt a név és a zene, de tudtam, hjogy hogy valami különlegeset kell a reggae világába vinnünk.Így elkezdtem szétszedni különböző ruhadarabokat és a saját anyagaim felhasználásával újraalkottam őket. Nagyon jó volt. Most gyerekruházaton dolgozom. A PUMA-tól kapott lehetőség a legjobbkor jött. Olyan ez, mint egy orgazmus.

Miért gondolod, hogy a PUMA és Cedella a tökéletes párost fogják alkotni?

Úgy gondolom Cedella és a PUMA egy jó választás. Hiszem, hogy mindeketten kifinoultak, de erősek vagyunk. Nagyra értékelem, amit a PUMA az elmúlt években és jelenleg is Jamaikában tesz, mi, a Marley-család is hiszünk abban, hogy vissza kell adnunk a közösségnek, mert ez a helyes dolog. Azt hiszem, a kapcsolatunk legendás lesz.
Ez a partnerség tökéletes keveréke a zenének, divatnak, életörömnek és izgalomnak: ez az életstílus. A Marley-család és a PUMA is lazák vagyunk, de ezzel együtt határozottak és kemények.
Amit a Marley-család ad a PUMA-nak, azok a jamaikai gyökerek. Ennek a kapcsolatnak minden lépése mögött jamaikai örökség van, így minden jamaikai közvetlen kapcsolatot tud vele találni, és minden jamaikai büszke lehet majd.

photocredit_rolo_de_campo9 

Jó voltál atlétikából, rajongója vagy ennek a sportnak?

Régen atletizáltam a suliban és a nővérem is futott, így nagy rajongüó vagyok? Az Olimpia alatt amikor a jamaikaiak vannak versenyben a házunk a feje tetejére áll. Olyan mintha lóverseny lenne? üvöltünk a tévével. De ez egyszerűen csak egy jamaikai dolog – atlétika.

Mit szeretnél, a dizájnod mit képviseljen?

A sportolók a lehető legjobb formájukat hozzák, hogy megnyerjék a versenyeket. Nekem tervezőként az a dolgom, hogy a csapat a lehető legjobban nézzen ki, amikor nyernek. A tervezői csapatommal egy olyan esztétikus és modern dizájn akarunk létrehozni, amely előre mutat. Ahogy Bolt beállította a világcsúcsot, mi is példát akarunk mutatni a világnak a dizájnnal.
Amikor arra kerül a sor, hogy megvalósítsuk azokat, azoknak messzire kell mutatniuk. Túl kell mutatniuk Jamaikán, egészen vissza az afrikai gyökerekig, ezért a tervezésnél ezt a sok mindent egyszerre akarjuk a pályára vinni. Szeretnénk a nyomatokkal és a grafikákkal játszani. El akarunk szakadni a méhecske-jellegű sárga-fekete mintázattól.
(BrandTrend)