Kategória: Aktuális.

A dizájnt az egész női és férfi olimpiai csapat fogja viselni, a háromszoros olimpiai aranyérmessel, a leggyorsabb férfivel és egyben a PUMA atlétájával, Usain "Villám" Bolttal egyetemben. A PUMA partneri kapcsolata Marleyval, a jamaikai dinasztia legidősebb lányával megerősíti a márka régi keletű kapcsolatát a karibi nemzettel, annak gazdag kulturális örökségével, globális zenei ismertségével és páratlan odaadásával az atlétika iránt.

photocredit_rolo_de_campo 

"Megtiszteltetés, hogy én tervezhetem hazám mezét" – mondta Cedella Marley.  "Még azt sem mondhatom, hogy ez egy valóra vált álom, mert soha nem is mertem volna róla álmodni. Középiskolában atletizáltam és a mai napig is a jamaikai atlétikacsapat nagy rajogója vagyok, így az a tény, hogy én tervezhetem az olimpikonok mezét teljességgel hihetetlen. Nagyra becsülöm amit a PUMA az elmúlt évek során Jamaikábn végez és a Marley család is ugyanezt az "adj-vissza-valamennyit" filozófiát vallja. Azt hiszem ez a partnerség legendás lesz."

A PUMA sportos vonalát megőrizve a kollekció magas színvonalú technológiát, anyagokat és formákat ötvöz, hogy az atléták teljesítményét maximumra fokozza. Az ihletet a jamaikai élén színekből és mintákból, valamint afrikai gyökereiből merítette, így Cedella Marley egyedi tervezésére biztosan felfigyel majd a világ 2012 nyarán. 

"Nem tudnék Cedella-nál jobb személyt elképzelni, aki az olimpiai mezünket megtervezhetné." – mondta Usain Bolt. "A PUMA jól választott, hogy egy legendás jamaikait szerződtetett. ő egy fantasztikus tervező és magában hordozza nemzetünk karakterét a Marley családon keresztül. Nagyon megtisztelő és inspiráló lesz Lodonban futni úgy, hogy mindez az energia körbevesz."

A PUMA olimpiai felszerelését követi majd egy lifestyle ruházati, cipő és kiegészítő kollekció is, amely világszerte az összes PUMA üzletben elérhető lesz.

"Most egy nagyon alapos folyamatot fogunk végivinni, anyagválasztás és dizájn terén, hogy biztosak lehessünk benne, hogy a versenyfelszerelés  megfelel Jamaika világszínvonalú sportolóinak. Meg kell felelniük minden tekintetben, úgy kell passzolniuk, mintha a testükhöz tartozna.” – folytatta Marley.

"Az, hogy Cedella-val és a Marley családdal kerültünk partnerségbe, egy tökéletes választás a márkánk számára." – mondta Antonio Bertone, a PUMA Marketing Főigazgatója. "ő megtestesíti az életigenlő, nyugodt jamaikai természetet és eredetiséget visz majd a kollekcióba, amit az egész világ láthat Londonban 2012-ben."

Cedella Marley azidőtájt fogott ruhatervezésbe, amikor Ziggy Marley-val és a Melody Makers-szel járt világkörüli turnén. Ebben családi zenekarban testvérei játszanak. 2001-ben indult divatmárkája, a Catch A Fire, amelyet édesapjának első albuma után nevezett el, bohém stílust élénk színekkel és mintákkal ötvöz. A kollekcióit az egész USA-ban lehet kapni, kiemelt üzletekben.  A divattervezés mellett Marley gyermekkönyveket is ír és a Tuff Gong International vezérigazgatója – ez az a kiadó, amelyet édesapja, Bob Marley alapított 1965-ben. Ugyancsak ő a Marley and Company vezetője, amely Bob vizuális és zenei jogait menedzseli és a The House of Marley konglomerátumot is irányítja. Egész életét mások szolgálatának szentelte, Marley jelenleg a The Bob Marley Foundation és a 1Love.org munkáját kíséri figyelemmel, amely alapítványok szépen illenek a PUMA által vallott "adj-vissza-valamennyit" filozófiájába.

A PUMA befektetése a jamaikai atlétikasportban széleskörű, Usain Bolt az egyik, legismertebb nagykövete. 2002 óta a PUMA szponzorálja a jamaikai amatőr atlétiakai szövetséget (Jamaican Amateur Athletic Association (JAAA), amely a jamakai atlétika legfelsőbb szervezete, valamint a jamaikai olimpiai bizottságot. Ezen túl a PUMA segíti a fiatal tehetségek felemelkedését támogatásával, amelyet 7 középsikolai atlétikai programon keresztül biztosít. Ez az a partnerség, amely a támogatja az évente megrendezett ISSA Boys & Girls Track and Field Championships, diúk és lányok számára megrendezett versenysorozatot, amelyet csak "The Champs" – ként ismernek, és ami a legismertebb és legnépszerűbb sportesemény Jamaikában, ahol a világhírű sprinterek sora kezdte pályafutását. A PUMA a versenysorozat előtti válogatókon is részt vesz támogatóként, köztük a Gibson Relays (Gibson Váltóverseny) és más meghívásos viadalokon is. A középiskola világán túl a PUMA a fő szponzora a Reggae Marathon-nak, amely minden decemberben megrendezésre kerül Jamaikában és rengeteg futót vonz szerte a világban.

A világ figyelni fogja Usain Boltot Londonban 2012-ben, hogy láthassa, sikerül-e megdöntenie saját rekordját 100 méteren és a 200-as váltóban, ahol Cedella Marley egyedi tervezését fogja viselni. A most 24 éves Bolt a világ legtehetségesebb atlétái közé emelkedett, három olimpiai aranyat nyert a 2008-as pekingi olimpiai játékokon és két világrekordot döntött, 100 méteren (9:58) és 200 méteren (19:19) a berlini világbajnokságon 2009-ben. A PUMA, csakúgy, mint a többi Bolt rajongó, úgy hiszi, a java még hátravan.

”Túl kell mutatniuk Jamaikán” – ITT Cedella Marley interjú
(BrandTrend)