Kategória: Aktuális.

Az új generációs i30 kombi erősíteni készül a Hyundai pozícióját az alsó-középkategóriában.

A 2012-es Genfi Autószalonra időzített világpremierjét megelőzően megmutatta magát az új i30 kombi. A divatos kombi motorválasztékát és futóművét tekintve azonos a népszerű, új generációs i30-assal, ám hosszabb karosszériája révén számottevően tágasabb csomagtartót kínál, anélkül hogy az a dinamikus formaterv rovására menne.

Akárcsak az ötajtós modellt, az új generációs i30 kombit is kifejezetten az európai vásárlók igényeinek és elvárásainak szem előtt tartásával tervezték és fejlesztették a Hyundai európai kutatás-fejlesztési központjában, a németországi Rüsselsheimben. A kombi kivitelt a kezdetektől fogva az ötajtóssal párhuzamosan fejlesztették, így a formatervezők olyan, koherens dizájnt érhettek el, amely erőteljes családi vonásait a Hyundai folyékony szobrászat formanyelvének köszönheti.

New_Generation_i30_wagon_front_three_quarter

Akárcsak az ötajtós modellváltozat esetén, a kombi orrkialakítását is a Hyundai hatszögletű hűtőmaszkja és ékszer-kidolgozású fényszórói uralják; ám a B-oszloptól hátrafelé jelentős különbségek mutatkoznak. A tetővonal a rugalmasan alakítható utas-/csomagtér fölött hátrafelé lejt; ezzel kifejezetten dinamikussá teszi az autó kiállását, összhangban a folyékony szobrászat filozófiájával, amely álló helyzetben is a mozgás érzetét hivatott ébreszteni.

New_Generation_i30_wagon_rear_three_quarter

A kombi dinamikus megjelenését fokozza az a markáns karaktervonal, amely a karosszéria oldalfalán fut végig, és felér egészen a hátsó lámpatestekig. A hátsó szélvédő rásimul a D-oszlopra, ami egyszerre teszi világosabbá a belteret, és javítja a kilátást hátrafelé. A mélyre nyúló hátsó ajtó letisztult megjelenést kölcsönöz az autónak, a lökhárító szintjében kialakított rakodóperem pedig könnyed pakolhatóságot eredményez.

A Hyundai az új i30 kombit is a jól ismert Tripla 5 garanciális csomaggal kínálja: ez a konstrukció ötéves, kilométer-korlátozás nélküli, teljes körű gyártói garanciát, ötéves asszisztencia-szolgáltatást, továbbá öt éven át igénybe vehető, évenkénti műszaki átvizsgálást foglal magába.

"Az új generációs i30 rengeteg elismerést szerzett formatervével, minőségével és kiváló ár-érték arányával. Testvére, az új i30cw hasonló jellemzőkkel bír, ráadásul fokozott csomagszállítási képességeket kínál. Várakozásaink szerint különösen azok számára lesz vonzó ajánlat, akik divatos és rugalmasan alakítható praktikumra vágynak, különös tekintettel az aktív családokra" – hangsúlyozta Allan Rushforth, a Hyundai Motor Europe alelnöke és ügyvezető igazgatója.

Az új generációs i30 kombi a Hyundai egyéb újdonságaival együtt a márka sajtótájékoztatóján, 2012. március 6-án, kedden, közép-európai idő szerint 09:45-kor mutatkozik be, a Genfi Autószalon 1. csarnokában.
(BrandTrend)