Kategória: Aktuális.

A választ  2012. március 9-ig a hallgatói jogviszonnyal rendelkező, illetve friss diplomás (2011-ben végzett) grafikai tervezőktől várják.

Az Electrolux Design Lab 10 évvel ezelőtt a formatervező hallgatóknak meghirdetett nemzetközi versenyként indult, de mára olyan platformmá nőtte ki magát, amely lehetőséget nyújt a tervezéssel kapcsolatos eszmecserére és az ötletek megosztására is. Az elmúlt 10 évben a Design Lab önálló márkává nőtte ki magát, ezért az Electrolux most pályázatot írt ki a Design Lab új logójának megtervezésére.

electrolux_logo_palyazat

Az Electrolux és a Yanko Design a világ minden részéről várja azon hallgatók jelentkezését, akik szeretnének részt venni a Design Lab esemény ezen különleges előjátékában.

"Nagyon büszkék és izgatottak vagyunk most, hogy a Design Lab 10. születésnapját egy új logó bemutatásával ünnepelhetjük. Ez egy nagyon jó alkalom arra, hogy új fejezetet nyissunk a Design Lab életében. A nemzetközi formatervező versenytől sok inspirációt kaptunk, és a versenynek köszönhetően fantasztikusan tehetséges dizájner tanulók karrierjét tudtuk elindítani. Kíváncsian várjuk, hogy fog kinézni az a logó, amely kifejezi az Electrolux Design Lab dinamizmusát.", – mondta Karl Nyberg, az Electrolux Design Lab projekt menedzsere.

A Logó tervező versenyről:

A pályázóktól olyan logó terveket vár a zsűri, mely kifejezi az Electrolux Design Lab márka fiatalosságát, kreativitását és megközelíthetőségét.
A pályaművek benyújtásának határideje 2012. március 9. péntek.

Csak RGB színmódban megtervezett, .gif vagy .jpeg (72 dpi) fájllal pályázhatnak a jelentkezők. Az egyes fájlok mérete nem haladhatja meg a 150 kilobájtot. Nagy felbontású képeket csak a döntősöktől fog bekérni a zsűri.

A pályázó küldhet egy rövid leírást a tervezési folyamatról. Az ismertető legfeljebb 200 szóból álló, angol nyelven megírt szöveg lehet. A Logó Competition versenyen hallgatói jogviszonnyal rendelkező, vagy a közelmúltban (2011) végzett hallgatók vehetnek részt.
A pályázattal kapcsolatos részletes információ megtalálható az Electrolux Design Lab és a Yanko Design weboldalán.

A díjazás

A zsűri EGY győztes pályázót választ ki, aki a verseny fődíjaként egy hétvégét tölthet el Stockholmban teljes ellátással. A nyeremény magában foglalja az utazást, két éjszakát Stockholmban és az Electrolux globális tervezési központjában tett látogatást.

A kiválasztott logó fogja a jövőben az Electrolux Design Lab márkát jelképezni. A győztes pályamű és tervezője teljes, nemzetközi sajtónyilvánosságot kap az Electrolux kommunikációján keresztül.

A zsűri és a tervezési szempontok

A zsűri az Electrolux kreatív csapatának szakembereiből áll. A zsűri azokat a terveket értékeli, amelyek a legjobban megfelelnek a versenykiírásban szereplő elbírálási feltételeknek. A beküldött pályaműnek a pályázó saját művének kell lennie, nem lehet gyártás alatt, illetve nem lehet korábban már kiadott vagy kiállított alkotás.

Regisztráció
A verseny egyéni verseny, tehát csoportos munka keretében készült mű nem nyújtható be. Minden pályázó legfeljebb 3 különálló munkával pályázhat.

A pályázatnak a következőket kell tartalmaznia:

Keresztnév
Vezetéknév
Életkor
Nemzetiség
Nem
E-mail cím
Mobilszám/telefonszám
Cím
Oktatási intézmény neve
A pályaműveket a következő címre kell benyújtani: edl.logó@yankodesign.com
(BrandTrend)