Kategória: Aktuális.

Hivatalosan márciusban mutatkozik be a japán piacon az Ergothree porszívó, amely a jászberényi porszívógyárban készül. A termék mindazt egyesíti magában, amit a japán vásárlók elvárnak egy porszívótól. Kis méretű, ezért nem okoz gondot a tárolása és egyszerű vele a takarítás a kis helyiségekben is. Ugyanakkor komoly teljesítménnyel és alacsony zajszinten működik. A kis készüléket a stílusos svéd design jegyek jellemzik, és rendelkezik a modern porszívók minden funkciójával. A terméknek kiemelten fontos jellemzője a kiváló minőséget képviselő csomagolás, ami jelentősen befolyásolja a fogyasztókat vásárláskor a döntéshozatalban.

A porszívó előállításához új szerelősort alakítottak ki az Electrolux jászberényi gyárában. A kifejezetten az Ergothree készülékek gyártására specializálódott sor mellett másfélszer több munkatárs dolgozik, mint a többi szerelősoron általánosságban. A dolgozók a prémium kategóriás készülékek szerelősorai mellől kerültek ki, a gyártás pedig folyamatos mérnöki ellenőrzés mellett zajlik.

Electrolux_porszivogyartas

Az előállítás során felhasznált műanyag alkatrészek kilencven százaléka magyar beszállítóktól érkezik. A két új szívófej gyártása és összeszerelése, valamint az elemek lakkozása és dekorálása is Magyarországon történik.

Az Ergothree formatervei Svédországban készültek, a tervezés magyar mérnökök bevonásával, svéd vezetéssel zajlott. A hazai gyártósor kialakítását és szerelését, a színek megtervezését, a szerszámozást és a gyártásba állítást a kezdetektől magyar mérnökök végezték. A vállalat összesen több, mint 3 millió eurót költött a platform kialakítására. A tervek szerint évente 150 ezer modell készül a japán piacra szánt porszívóból a jászberényi gyáregységben, de ez a szám a kereslet függvényében növekedhet.

"Hosszú távú célkitűzéseink közé tartozik az innovatív felsőkategóriás termékek gyártása, valamit a helyi termékfejlesztés erősítése a hazai gyáregységekben. Ezen törekvéseink legjobb példája a Ergothree porszívó, amelynek előállítása során minden eddiginél magasabb elvárásokkal szembesültünk, ezért számos új ismeretet sajátítottunk el, és különleges megoldásokat alkalmaztunk. Az erőfeszítés meghozta gyümölcsét: rengeteg pozitív visszajelzést kapunk vevőinktől, akik nagyra értékelik a csapat elkötelezettségét, a beszállítóktól kezdve egészen az összeszerelésért felelős munkatársakig." – mondta Lukáts Ákos, a jászberényi porszívógyár igazgatója.

Electrolux_porszivok_japanban

Jelenleg az értékesítésben részt vevő kétezer üzlet feltöltése folyik Japánban, a terméket márciusban mutatják be a piacon.

A gyár további tervei között szerepel egy új nagyteljesítményű vezeték nélküli kézi porszívó bevezetése, valamint az Ergothree európai és koreai változatának gyártása.
(BrandTrend)