Kategória: Aktuális.

A védjegytulajdonosokkal történő együttműködésnek köszönhetően tavaly több mint 400 százalékkal nőtt a hamis parfüm lefoglalások értéke az Egyesült Államokban.

Az Egyesült Államok Vám- és Határőrsége (CBP) jelentése szerint 2011-ben mintegy 9,4 millió dollár értékben foglaltak le hamis parfümöket a hatósági szervek, amely érték több mint 400 százalékos növekedést jelent a megelőző év adataihoz képest. Ez a növekedés a CBP és a védjegytulajdonosok közötti fokozott együttműködésnek köszönhető.

A Huffington Post riportja szerint a védjegytulajdonosok és az HBO fokozott szükségét érzik a hamisítványok elleni fellépésnek, az Euromonitor International tavaly májusban közölt jelentése szerint ugyanis 2005 és 2010 között 20 százalékkal esett vissza az értékesítésük. A parfüm eladások csökkenése részben a piac telítettségének köszönhető – a jelentés szerint évi 100 új illatot dobnak piacra a gyártók -, részben viszont az olcsó imitációk megjelenésének hatása.

A 2011-es hatósági intézkedések során a legtöbb esetben az HBO világszerte ismert sorozatának, a Szex és New Yorknak védjegyével ellátott hamisítvány került elő. Ennek oka, hogy az HBO által jóváhagyott kozmetikumot egyelőre csak Európában forgalmazzák hivatalosan, így minden a tengerentúlon forgalomba kerülő termék illegális. Ennek ellenére az Amazon vagy az Overstock kínálatában nagy számban szerepelnek a parfüm különböző illatkreációi, amelyek 10 dollár körüli ára a termék hamisítvány voltára utal.

A CBP adatai szerint az Egyesült Államokban lefoglalt hamis parfümök többnyire ázsiai országokból, Kínából, Indiából és Hongkongból származnak, de jelentős értékben foglaltak le Németországból illegálisan importált cikkeket is.
(HENT, BrandTrend)