Kategória: Aktuális.

A 10 kategória győztes, valamint az öt különdíjazott kihirdetésére a Symbol Budapestben, a mintegy 200 vendég jelenlétében zajló gálaesten került sor. A sportkampány kategória győztes Magyar Telekom kiemelte az ügynökségek szerepét.

Az Év Sportolója szavazás különlegessége, hogy a hazai sportdíjak körében ez az egyetlen olyan megmérettetés, ahol a közönség hozhatja meg a döntést. A sportolókat, menedzsereiket és ettől az évtől kezdve a marketingkommunikációs szakemberek munkáját is értékelhették az online voksolók, többek között népszerűség, ismertség, valamint társadalmi szerepvállalás alapján.

"Az elmúlt esztendőben több mint 980 ezer szavazat érkezett a jelöltekre, idén pedig sikerült ezt is túlszárnyalnunk: 1 millió fölötti szavazatot kaptunk a 10 kategória jelöltjeire. Ez a hihetetlen érdeklődés mutatja, hogy a közönség szereti a sportolóinkat, van véleménye róluk és nyitott a lehetőségre, hogy a sportteljesítményen kívül más szempontok alapján is megítélje őket" – mondta el Domán Éva, a Ringier Kiadó Sport Networkjének lapigazgatója.

A rendezvény házigazdái, Csisztu Zsuzsa és Gajdos Tamás vezénylésével olyan közéleti személyiségek adták át a részben populáris díjakat, mint például Pataki Zita, Vadon Jani vagy éppen a parasport kategória esetében Weisz Fanni. Külön érdekesség volt, hogy Vass Dóra, akit az Év Legszebb sportolónőjének, és Tóth Dávid, akit pedig az Év Legsármosabb sportolójának választottak a voksolók, az életben is egy párt alkotnak, így a rendezvény igazi bálkirálynőjeként és királyaként csillogtak.

Ugyanakkor a moderátorok szakmai kérdéseinek köszönhetően fény derült néhány titkos részletre is, például az olimpiai aranyérem várományos tornász, Berki Krisztián – aki a közönség szerint az év legnépszerűbb sportolója – felkészülésével kapcsolatban. Jelen volt egyébként a nagy "lólengő előd", Magyar Zoltán is, igaz a másik oldalon: az Év Sportmenedzserének, Zengő Zoltánnak Michelisz Norbert autóversenyző menedzserének adta át a díjat.

Az Év Sportkampánya kategóriában a T-Home Vivicitta szponzorációjához kapcsolódó, A Nagy Futópárbaj aktivitás lett a közönség körében a legnépszerűbb, amely alátámasztotta a sportélményhez kötött, az ügyfél bevonását, mozgósítását célzó koncepciót. A díjat a Magyar Telekom részéről Kókai Erika, reklám és ügyfélkommunikációs osztályvezető  és Vörös Nóra, marketing kommunikációs senior menedzser vette át, akik örömüket fejezték ki a közönségsiker kapcsán, ugyanakkor kiemelték a közreműködő ügynökségek szerepét is.Az Év Sportolója 2011 díj nyertesei:

Az Év Legsármosabb sportolója:
Tóth Dávid, kajak-kenu
  
Az Év Legszebb sportolónője
Vass Dóra, ritmikus sportgimnasztika 
  
Az Év Legnépszerűbb sportolója
Berki Krisztián, torna/lólengés

Az Év Legkaritatívabb sportolója
Tóth Frank, korábbi vízilabdázó

Az Év Felfedezett sportolója:
Kovács Sarolta, öttusa
 
Az Év Extrém sportolója 
Szabó Krisztián, autókrossz
  
Az Év Sportmenedzsere:
Zengő Zoltán, Zengő Motorsport
 
Az Év Csapata:
FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapat
 
Az Év Parasportolója:
Sors Tamás, úszó
  
Az Év Sportkampánya
T-Home Vivicitta A Nagy Futópárbaj
A megbízó: Magyar Telekom Nyrt.
Ügynökségek: Saatchi&Saatchi, Kirowski, Avantgarde, Activity Group, Extreme, MediaEdge
  
Különdíjazottak
Életműdíj – Fábiánné Rozsnyói Katalin mesteredző,
Gergely István vízilabdázó (a Dallas üzemanyag-kúthálózat és étterem felajánlásával),
Vass Dóra ritmikus gimnasztikázó (az NDN Sport felajánlásával),
Talmácsi Gábor, gyorsasági motor világbajnok (az Observer felajánlásával),
Boronkay Péternek, Európa-bajnok paratriatlonista (az Életfa Országos Egészségmegőrző Program felajánlásával).
(BrandTrend)