Kategória: Aktuális.

Az Index információi szerint miután az ATV jó néhány közmédiából kirúgott műsorvezetővel és riporterrel erősítette meg tavaly ősszel stábját, a csatorna vezetése már decemberben elkezdett azon dolgozni, hogy újraélessze a köztévé népszerű közéleti-politikai műsorát, A szólás szabadságát, amit Élő Gábor, a közmédia egykori hírigazgatója szüntetett meg 2010 júniusában.

Bár az ATV hírigazgatója, Németh Szilárd sem megerősíteni, sem pedig cáfolni nem kívánta az Index értesüléseit, az Index úgy tudja, hogy A szólás szabadsága munkacímen futó műsor feltehetően március első vasárnapján, főműsoridőben indul el, és kizárólag volt köztévések fogják készíteni.

A szólás szabadságához hasonlóan az új műsor is heti politikai-közéleti eseményeket összefoglaló magazinműsor lesz, amiben riportok és hozzájuk kapcsolódó stúdióbeszélgetések lesznek.

Az MTVA egyenlőre nem szólalt meg az ügyben, így nem tudni, hogy A szólás szabadsága címet levédették-e. Amennyiben ez megtörtént, akkor az ATV nem használhatja majd ezt a nevet egy az egyben, de kis változtatással viszont igen.

Az Index úgy tudja, hogy egy belső értekezleten már felmerült ez a probléma, és elhangzott olyan műsorcím is, hogy Szabad a szólás. Egyelőre nem tudni, hogy mi lesz a műsor pontos címe, de – egy informátor szerint – a hasonlóság kísérteties lesz.
(Index, BrandTrend)