Kategória: Aktuális.

Szeretnél hallani néhány meglepő tényt?

– A legtöbb rajongód lájkolás után soha többet nem tér vissza az oldaladra.
– Bejegyzéseidet kevesebb, mint a rajongóid 10%-a látja.
– A rajongóid többsége sosem fog találkozni üdvözlő oldaladdal.
– Ha az egyik felhasználód bejegyzést ír az oldaladra, azt a többiek nem látják.

A fenti tények a legtöbb oldaltulajdonost meglephetik, hiszen ők annyira sokat látogatják saját oldalukat, hogy természetszerűleg ugyanezt feltételezik rajongótáborukról is. Úgy gondolják, a tagok minden bejegyzést látnak, ami az üzenőfalon valaha landolt, beleértve más tagok posztjait is.

Rajongóid csak azoknak az embereknek és oldalaknak a tartalmait látják, melyek iránt korábban is érdeklődést tanúsítottak
Valójában a legtöbb felhasználó a hírfolyamából értesül mások aktivitásairól. Ennek tartalma azonban – mint ahogy arról már többször cikkeztünk – a Facebook egy bonyolult algoritmusa alapján épül fel, mely igyekszik minden egyes felhasználó számára csak azt mutatni, ami korábbi aktivitásai alapján az illető érdeklődésére valószínűleg számot tart.

Honnan tudja a Facebook, hogy mi fog minket érdekelni? Onnan, hogy pontosan számon tart minden egyes kommentet és lájkot, amit korábban mások felé ejtettünk meg. Ha egy idő után valaki (egy rajongónk) nem látja már a posztjainkat, nehezebb őt visszaszereznünk, mint gondolnánk, ezért okosabb már a toborzás alatt lekötni a figyelmüket, ezzel magunkhoz láncolni őket, és tartani magunkat ehhez a hozzáálláshoz megállás nélkül.

Egy átlagos posztunkat a rajongói táborunk kevesebb, mint 10%-a látja
Jeff Widman, a Facebook analitika atyja a következő számadatokat tárta elénk:

– Egy 10.000 rajongóval rendelkező oldal a rajongói 30-40%-át éri el.
– Egy 100.000 tagot számláló mindössze 20-30%-ot.
– Egy 1.000.000 vagy afölötti a csatlakozóknak mindössze 10%-át.

Számoljuk csak ki:

Tovább