Kategória: Aktuális.

A fővárostól mintegy 40 km-re elhelyezkedő, újonnan épült édesipari övezet tulajdonosai 2011 nyarán nyitották meg a naponta mintegy 50 tonna magyar csokoládét is előállítani képes gyár területét. A teljes egészében magyar tulajdonosi körrel rendelkező Happy Chocolates célja, hogy a minőségi, minden fogyasztói igényt kielégítő csokoládégyártás mellett új munkahelyeket teremtsen, és fellendítse a térség gazdasági, valamint turisztikai helyzetét.

A beruházás első ütemében – mely részben pályázati támogatásból, részben pedig banki finanszírozás útján valósult meg – 2011 nyarán átadtak egy 4 000 m2-es termelőcsarnokot, egy 1 000 m2-es irodaházat valamint egy 240 m2-es inkubátorházat. Utóbbi a csokoládégyártáshoz szükséges Kutatás és Fejlesztési feladatok ellátásán túl lehetőséget nyújt az édesipartól független, ám a környék szempontjából fontos projektek számára is, mint például a vízminőség ellenőrzése.

Az új magyar csokoládégyárat üzemeltető Happy Chocolates Zrt. a termelés 2012 harmadik negyedéves beindításával 100 új munkahelyet teremt. A vállalat az üzemben munkavégzést folytató munkaerő toborzását elsősorban Úri községből, valamint annak közvetlen vonzáskörzetéből tervezi megoldani.

"Célunk egy olyan magyar csokoládémárka piaci bevezetése, mely kiemelkedő minősége, valamint sokszínűsége miatt hamar közkedveltté válhat a fogyasztók körében. A legmodernebb gépek és legtökéletesebb termékváltozatok kiválasztására törekedtünk. Édesipari termékeink széles skálájával kívánjuk a fogyasztók igényeit teljes körűen kielégíteni és intenzíven jelen lenni a hazai piacon. Hosszú távon, biztos munkalehetőséget szeretnénk teremteni a környék lakóinak, éppen ezért kiemelt figyelmet fordítunk a versenyképes szortiment kialakítására." – nyilatkozta Torma Veronika, marketing- és kommunikációs igazgató.

happy_chocolates

A beruházás második fázisaként már elkezdődött egy, a termelőcsarnok méretével közel azonos alapterületű logisztikai bázis felépítése is, melyet várhatóan ez év júniusában adnak át. A beruházók későbbi tervei között szerepel egy csokoládé múzeum létrehozása is, mely reményeik szerint hozzájárul a térség turisztikai vonzerejének növekedéséhez is.
(BrandTrend)