Kategória: Aktuális.

Az Adverticum Adserver online hirdetéskiszolgáló rendszeraz új külső után januárban új belsőt is kapott.

A továbbfejlesztett Adverticum AdServer 2.0 legnagyobb előnye, hogy az új szabályozó rendszernek köszönhetően azonnali, azaz real time kampányoptimalizálást tesz lehetővé, ezáltal is növelve a hirdetések hatékonyságát. A mai piaci környezetben a hirdetők számára kiemelkedően fontos, hogy üzeneteiket gyorsan, pontosan és költséghatékonyan tudják eljuttatni a lehető legjobban meghatározott célcsoport számára, s mindezt látványos és kreatív hirdetési formákba öntve.

"Az Adverticum AdServer fejlesztésekor azt a két fontos vezérelvet követjük, hogy fejlesztéseink a nemzetközi piaci trendek és a hazai ügyféligények összehangolásával történjenek. Az Adverticum fennállásának több mint tíz éve alatt mindig a minőségi terméktámogatáson és a felhasználóink egyedi igényeinek kiszolgálásán volt a hangsúly. Elsősorban ezeket az igényeket összegezve tervezte meg fejlesztői csapatunk az AdServer 2.0-t" – nyilatkozta Balatoni Emese ügyfélkapcsolati igazgató, aki hozzátette, hogy a számos új funkció mellett az eddigieknél is hatékonyabb és kreatívabb hirdetési megoldásokat is kínál a rendszer.

Az újdonságok közül kiemelkedő az inApp helymeghatározás, amely a mobilalkalmazásokban megjelenő bannerek földrajzi elhelyezkedés alapján történő célzására (targetálására) alkalmas. Az okostelefonok és a táblagépek használata egyre elterjedtebb és változó helyszínekhez köthető, ezért a hirdető számára előnyös, ha az alkalmazásokban megjelenő hirdetések a felhasználó tartózkodási helyének figyelembevételével jelennek meg. Ha a mobilalkalmazás képes a pontos helymeghatározásra földrajzi szélesség és hosszúság szerint, és ezen adatokat továbbküldi az Adverticum AdServer-nek, akkor a megfelelő koordináták megadásával könnyen célozhatók a hirdetések. Így valósulhat meg például, hogy egy bevásárlóközpont üzleteinek hirdetései jelennek meg az ott tartózkodó és az alkalmazást használó mobilkészülékén.

A kampányok folyamatos figyelése, a mind pontosabb menedzselési folyamat támogatása érdekében került az AdServer 2.0-ás verzióba az új értesítési rendszer, mellyel testre szabhatók a kampányok állapotáról küldött üzenetek, így a felhasználó beállíthatja, hogy ki, milyen eseményekről, milyen gyakoriságban kapjon értesítést. Ezzel lehetőség nyílik akár az azonnali beavatkozásra és a hirdetés optimalizálására annak érdekében, hogy a kampány a hirdetői igényeknek maximálisan megfeleljen.

Egy másik újdonság a kampányidőszak korábbinál rugalmasabb beállíthatósága, így a hirdetések megjelenései pontosabban szabályozhatók egy adott időszakon belül. Az új funkció lehetővé teszi egy alapbeállítással, hogy egy adott kampány bannerei mely hónapokban, napokon és órákban jelenjenek meg vagy azt, hogy mikor ne.

Az AdServer 2.0 felhasználóinak a munkáját könnyíti meg az az átalakító gomb is a rendszer adminisztrációs felületén, amelynek segítségével más, külső hirdetéskiszolgáló rendszerekből érkező (pl. reklámügynökségek által küldött) kódokat az AdServer egyetlen gombnyomással alakítja át akként, hogy minden mérési funkció mindkét oldalon egyformán elérhető legyen.
(BrandTrend)