Kategória: Aktuális.

A vezetői tréningeken folyamatosan készülő videófilmek szerves részét képezik a humanrobot kollektíva és egy nagyvállalt által nemrégiben elindított szerveztfejlesztési folyamatnak. Mi célt szolgál ez? Milyen hozzáadott értéket jelent? Egyáltalán mire lehet jó a videó a szervezetfejlesztésben? A kételkedő olvasó szerepében Szabó Angéla kérdezi Ligeti Györgyöt.

A videó alkalmas arra, hogy valamit rögzítsen, dokumentáljon – ekkor dokumentarista felvételről beszélünk.

A mi esetünkben azonban arról is van szó, hogy a felsővezetők személyének építünk brandet. Nem úgy, hogy csupán a jó dolgokat szelektáljuk, és ezáltal bemutatjuk, hogy tökéletes a világ a szervezetben. Ami most készül ennek a cégnek, az öt rövid, néhány perces videófilm-részlet lesz, amely menedzsment technikákat mutat be az érintetteken keresztül.

A filmek azt kívánják megmutatni, hogy hogyan dolgozik egy vezető: hogyan alakít ki felelősségi rendszereket a szervezetben, hogyan kommunikál, hogyan járul hozzá a fejlődéshez, hogyan válik személyes példaadássá a saját munkája, hogyan ad feladatot és információt stb. Csupa olyan téma ez, ami azt mutatja, hogy bizonyos dolgok hogyan vernek gyökeret a szervezeti kultúrában a vezetés által. Ezek tulajdonképpen oktatófilmek lesznek, amik sokszor levetíthetők, és történetesen az a vezető szerepel benne, aki. A vezetők  személyes brandje attól épül, hogy ezt rajtuk keresztül mutatjuk meg. Hogyan kell egy autóban kereket cserélni? Egy adott szereplő mutatja be a kerékcserét, ettől az ő arca válik ismertté. Nem emlékművet, nem statikus képet állítunk, nem parasztvakításról van szó, hanem élő dologról. Ezért nem a dokumentarista irányt akartam választani.

Tovább