Kategória: Aktuális.

Két különböző gumikeveréket fejlesztettek ahhoz a Pirelli P Zero abroncshoz, melyet speciálisan az új Porsche 911 Carrerára terveztek, amely a Frankfurti Autószalonon kerül bemutatásra.

Az első és hátsó abroncs két különböző gumikeveréke javítja az új szupermodell aerodinamikai jellemzőit. Az új Carrerához a Pirelli olyan abroncsokat fejlesztett, melyek fokozzák a stuttgarti gyártó legújabb modelljének jellemzőit, nagyobb kényelmet, teljesítményt és vezetési élményt biztosítanak.

A Porsche Carrera 911-et 245/35ZR20 méretű első és 295/30ZR20 méretű hátsó P Zero abronccsal szerelik.

A hagyományokhoz híven az új 911 megtartja a motor klasszikus pozícióját, mely meglehetősen egyenetlen súlyeloszlást okoz. A Pirelli mérnökei egy speciális megoldást találtak a gumikeverékek, a mintázat és a struktúra tekintetében: azáltal, hogy két különböző gumikeveréket fejlesztettek az első és a hátsó abroncsra, elérték, hogy az abroncsok kiegyensúlyozzák a jármű tömegét. A Pirelli megoldása sikeresen kiküszöbölte az egyensúly problémát, kiegyenlítve a súlyeloszlást, valamint csökkentve a kanyarodáskor a hátsó abroncsokra nehezedő nyomást és az első abroncsok kopását.

A legújabb keverékeket kifejezetten az új Porsche 911-hez fejlesztették: a hátsó kevlárt tartalmaz, egy kitűnő hőellenállással és rugalmassággal rendelkező szintetikus anyagot, melynek hosszanti megnyúlásával az abroncs képes reagálni a hőmérsékleti igénybevételre, ennélfogva a hátsó abroncs maximális oldalirányú tapadást és kiváló stabilitást biztosít nagy sebességnél és nagyobb pontosságot tesz lehetővé, csökkentve a túlkormányzottság és az abroncskopás veszélyét. Másrészt az első abroncs gumikeveréke speciális nanorészecskéket tartalmaz, melyek hosszanti és oldalirányú reakciója kiváló tapadást, valamint fokozott kanyarodóképességet és oldalirányú igénybevételt biztosít.

 resized__650x523_Pirelli_Zero

A P Zero mintázat oldalsó mintablokkjainál optimalizálták a mikro-mintaárkok mélységét, jelentősen csökkentve a zajszintet az EU rendelkezéseinek megfelelően.

A Porsche a Pirellit választotta a 911 Carrera Turbo változathoz is.  A várva várt szupermodellt 245/35ZR20 méretű első és 305/30ZR20 méretű hátsó P Zero abronccsal szerelik.

A német gyártó által választott P Zero állandó fejlesztés alatt áll úgy a tervezés, mint a felhasznált anyagok szempontjából. A Pirelli a P Zero segítségével erősítette meg vezető pozícióját a prémium termékcsaládokban: az abroncsot, több mint kétszázan elismerték, és vezető autógyártók választották szupermodelljeik teljesítményének fokozására, illetve a nagyobb vezetési élmény és biztonság eléréséhez.
(BrandTrend)